VITAINDÍTÓ:
- most, a bibliai iratok között egyedi módon, ilyen görög párbeszéden-keresztül-fejtem-ki-érveim/ellenérveim jön. Első barát:
- "A tántorgót a te beszédeid fentartották, és a reszkető térdeket megerősítetted; / Most, hogy rád jött a sor, zokon veszed; hogy téged ért a baj, elrettensz! … Amint én láttam, akik hamisságot szántanak és gonoszságot vetnek, ugyanazt aratnak."
- "Vajjon a halandó igaz-é Istennél: az ő teremtője előtt tiszta-é az ember? / Ímé az ő szolgáiban sem bízhatik és az ő angyalaiban is talál hibát: / Mennyivel inkább a sárházak lakosaiban, akiknek fundamentumok a porban van, és könnyebben szétnyomhatók a molynál?! / - tehát az emberiség egy hangyaboj, A Seregek Ura meg egy kölök nagyítóval :(
- "Hanem nyomorúságra születik az ember, amint felfelé szállnak a parázs szikrái. / Azért én a Mindenhatóhoz folyamodnám, az Istenre bíznám ügyemet."
- "Aki semmivé teszi a csalárdok gondolatait, hogy szándékukat kezeik véghez ne vihessék." - de ha Mr. Isten ezt csinálja, akkor minden tettünk "igaz"...?
- "Ímé, boldog ember az, akit Isten megdorgál; azért a Mindenhatónak büntetését meg ne utáljad!" - stockholm szindróma itt is
- "Az éhínségben megment téged a haláltól, és a háborúban a fegyveres kezektől." - én nem számítanék rá a helyedben
-