Sam R.A. Banesh Creative Commons License 1999.08.22 0 0 2092
Kedves Varázsos Barát!
Most nincs sok időm, gyorsan reagálok csak egy-két dologra.
Hogy hol éreztem a sulykolás? Hááát, igen. Nem konkrét dolgok miatt, hanem adott esetben a szereplők felvonultatása, egy kamerabeállítás, párbeszédek stílusa és egyébb nem tudatosítható dolgok miatt. Ez így elég szubjektív, tehát feltehető, hogy mindenkire másképp hatott. Nekem ez a benyomásom támadt.
Anakin "felnőttsége" téma. Hogy ő a férfi a családban? Igen, de nem a galaxisban, az egészen más léptéknek tűnik. Vele van az Erő? Biztosan, de szerintem még nem tudja használni, a sikerei is túlnyomó részt a véletlennek köszönhetőek, úgy láttam. (A verseny megnyerése, ahogy belecsöppen abba a harci gépbe...), tehát nem a benne levő Erőnek. Akkor hogy van ez? Egyszer számít az Erő, másszor meg nem?
Huhh, lehet, hogy egy kicsit így már túllihegtem ezt a témát, igazából nem is tudok már értelemes érveket hozni.
Igazából olyan dolgokról próbálok tényszerűen vitázni, amik teljesen szubjektívek. :)
Talán némi keserűség beszél belőlem, hogy egy számomra legendás trilógia kezd elsekélyesedni és végletesen kommercializálódni. Lehet, hogy csak egy gyerekkori legendámnak a vélt-valós elvesztése felett kesergek.
Ja bocs, a Luke-os párhuzam. Ebben tényleg igazat adok, a szitu majdnem ugyanaz.
Várom a következő filmet, hátha az megfelel az elvárásaimnak.