Asszem a januar eleji sztorita meg sokan emlekeznek. Kulfoldon tanulok, a diakigazolvanyomat az Oktatasi Miniszteriumtul kell megigenyelnem. Mivelt a teli szunetben otthon jartam, ezert ezt (minden mas hivatalos elinteznivaloval egyutt) januar elso hetere idozitettem. 10-en, vasarnap utaztam el Mo-rol.
Idokozben e-b*romsag miatt leragattam Pecsett, ez ket napott vett el az idombol. Autom nincs, igy csak a tomegkozlekedesi eszkozoket szoktam igenybe venni (busz, vonat stb.). Mivel Bp-re a het folyaman rajtam kivul allo okok miatt mar nem tudtam felutazni, igy a diakizanyolvanyomat sem tudtam megigenyelni.
Julius folyaman vegul ezt sikerult ezt elintezni, de az atfutasa a dolognak 4-5 het. Igy, mivel Mo-n sem a nemzetkozi, sem sved diakkal nem lehet utazasi kedvezmenyeket igenybe venni, igy a teljesaru jegyeket vettem. (juliusban toltottem be a 26-t). Igy egy Bp-i utam is mintegy 2000 Ft plusz volt. Ugy a honap folyaman az egesz buli, ugy kb. 12-13 e Ft tobbletkoltseget okozott.
Spec. az osszegrol mar lemontam (Gasko elvtars javara), bar, hogy megjelent ez a forum, ugy dontottem, hogy megkerdezem, hogy lat-e valaki realis esejeket ennek a penznek a visszaigenylesere? A jegyeket elraktam.