0101013 Creative Commons License 2020.10.13 -1 0 15

VITAINDÍTÓ:

- "Az embernek bölcsesége megvilágosítja az ő orcáját" - és az ilyenek miatt kezdték glóriával ábrázolni a népeket. Fene, a sztoriban Mózesnek szó szerint világított az arca, hogy fátylat kellett hordania! Nem maszkot, fátylat! Ami női ruhadarab! Érzékenyítés? Mózes transgender?

- "Én mondom, hogy a királynak parancsolatját meg kell őrizni, és pedig az Istenre való esküvés miatt." - lol?

- "Mivelhogy a király szava hatalmas; és kicsoda merné néki ezt mondani: mit mívelsz?" - először talán a franciák voltak, akik végleg megmondták hova dugja a király a parancsait?

- "Aki megtartja a parancsolatot, nem ismer nyomorúságot" - ostoba és gyáva mondás.

- "Egy ember sem uralkodhatik a szélen, hogy feltartsa a szelet" - szánalmasan tudatlan

- "Bár meghosszabbítja életét a bűnös, aki százszor is vétkezik; mégis tudom én, hogy az istenfélőknek lészen jól dolgok, akik az ő orcáját félik; / A hitetlennek pedig nem lesz jó dolga, és nem hosszabbítja meg az ő életét, olyan lesz, mint az árnyék, mert nem rettegi az Istennek orcáját." - ezt mire teccik alapozni?

- "Mind az ég alatt való dolgokban e gonosz van, hogy mindeneknek egyenlő szerencséjök van" - hát nem tökre mintha nincs isten?

- "a halottak semmit nem tudnak, és azoknak semmi jutalmok nincs többé" - nincs menyország, nincs pokol.

- "Jobb a bölcsesség a hadakozó szerszámoknál" - hááát, attóóóól függ.

- "A bölcs embernek szíve az ő jobbkezénél van" - hö?

- "Ha megharap a kígyó, amíg meg nem varázsoltatott, azután semmi haszna nincsen a varázslónak." - a varázslat igazi, és Harry Potter az Aki Túlélte!

- "Van egy gonosz, amelyet láttam a nap alatt, mintha tévedés volna, amely a fejedelemtől származik. / Hogy a bolondság nagy méltóságra helyeztetett, a gazdagok pedig alacsony sorsban ülnek." - miután összezagyválta a szavak értelmét jó szektásként, nem tudom mit akar mondani itt

- "Vígasságnak okáért szereznek lakodalmat, és a bor vídámítja meg az élőket: és a pénz szerzi meg mindezeket." - éljen a kapitalizmus?

- "Még a te gondolatodban is a királyt ne átkozd, és a te ágyasházadban is gonoszt a gazdagnak ne mondj: mert az égi madár is elviszi a szót, és a szárnyas állat is bevádolná a te beszédedet." - a III.III-as ügyosztály már akkor létezett?

(Préd.10.17)