A Politikaban is fut egy topic parhuzamosan a temaban...
Mielott meg belekot valaki, ki szeretnem egesziteni a kicsit lejjeb irtakat. Nem azt mondtam, hogy amit irtam minden magyarra igaz. Ha egyeneket nezzunk, persze mindenki mas. Az altalanositas szerintem is sok esetben hiba.
Talan csak ugy lehetne objektiv oszzehasonlitast tenni, ha minden kulturkornyezetben az ember vegig tudna elni az eletet.
Azokkal a negativ tulajdonsagokkal, amit korabban leirtam, csak Magyarorszagon talalkoztam. Igaz mint irtam, tul sok idot nem toltottem kulfoldon (1 ev Svedorszag 3,5 ho USA) es ekkor is tobbnyire egyetemistakkal volt illetve van kapcsolatom.
Egy oraval ezelott hivott egy ismerosom, aki tegnap este ert vissza Mo-rol. Egy honapi otthonlet utan, mar o is kezdte megelegelni a panaszkodast, masok lejaratasat stb. Furcsa nem, hogy neki is ez a tapasztalata?
Az is erdekes, hogy tobben egymastol fuggetlenul ezeket a dolgokat emlitettek elso negativumkent hosszab-rovidebb kulfoldi tartozkodas utan. A szomszed retje, meg a tehene stb.
Mo-n kb. hetente ketszer-haromszor szereztem ilyen elmenyeket, ellenben a kulfoldi tartozkodasom allatt egyszersem. Ez csak jelenthet valamit. Legalabis szamomra igen.
udv
nyman