Most sincs fogalmam róla mit hordtál itt össze.
VITAINDÍTÓ:
- "Jobb egy teljes marok nyugalommal, mint mind a két maroknak teljessége nagy munkával és lelki gyötrelemmel." oooké, emo-gyerek
- "Hogyha együtt feküsznek is ketten, megmelegesznek; az egyedülvaló pedig mimódon melegedhetik meg?"
- "Jobb a szűkölködő, de bölcs gyermek a vén és bolond királynál" -hallod, Viktátor?
- "Mikor Istennek fogadást téssz, ne halogasd annak megadását; mert nem gyönyörködik a bolondokban." - érdekes szóválasztás
- "Mikor megszaporodik a jószág, megszaporodnak annak megemésztői is; mi haszna van azért benne urának, hanem hogy csak reá néz szemeivel?" - kicsit önző felfogás, de ez van. Kontextussal együtt meg mérsékletre int, ami már egyenesen jó.
- "Annakokáért ez is gonosz nyavalya, hogy amint jött, akképpen megy el." - uhm, közgazdaságtanból bukta?
- "Van egy gonosz, amelyet láttam a nap alatt, és nagy baj az az emberen; / Mikor valakinek az Isten ád gazdagságot és kincseket és tisztességet, és semmi nélkül nem szűkölködik, valamit kivánhat lelkének, és az Isten nem engedi néki, hogy éljen azzal, hanem más ember él azzal: ez hiábavalóság és gonosz nyavalya!" - ez most vagy nagyon durván szektás beszéd, vagy azt állítja, Mr. Isten egyszerűen gonosz.
- "Valami van, régen ráadatott nevezete, és bizonyos dolog, hogy mi lesz az ember, és nem perlekedhetik azzal, aki hatalmasb nálánál." - argument from power logical fallacy
- "a halálnak napja jobb az ő születésének napjánál." - hülye Dustman
- "Jobb a szomorúság a nevetésnél; mert az orcának szomorúsága által jobbá lesz a szív." - ez egészen hibbant
- "Tekintsd meg az Istennek cselekedetit; mert kicsoda teheti egyenessé, amit ő görbévé tett?" - bárki aki dolgozik rajta (most a kérdés kedvéért feltételezve hogy van Isten, holott bizonyítottuk hogy nincs)?
- "Ne légy felettébb igaz, és felettébb ne bölcselkedjél; miért keresnél magadnak veszedelmet?" - érrrdekes hozzáállás
- "A bölcseség megerősíti a bölcset inkább, mint tíz hatalmas, akik a városban vannak." - fogadjunk?
- "Ne figyelmezz minden beszédre, melyet mondanak, hogy meg ne halld szolgádat, hogy átkoz téged." - hol él ez?
- "Amit az én lelkem folyton keresett, és nem találtam. Ezer közül egy embert találtam; de asszonyt mind ezekben nem találtam." - nincs mese, melegnek kell lenni.
(Préd.7.29)