Varázsos Barát Creative Commons License 1999.08.19 0 0 2083
Kedves Sam R.A. Banesh!

A mélységbe bukás/süllyedés csak kötelező szójáték, mert ugye, mélységekbe mégsem emelkedhet. Igazad lehet, hogy a meséknek is vannak szabályaik, de új mesében lehetnek új szabályok is. Olyan régi IM után most nem kezdek el kutakodni, de hát az előző három részben is mesterségesen heroizált alakokat láthatsz - az író/forgatókönyvíró fantáziája teszi őket hőssé. Ebben a történetben több fontos szereplő van, ez is igaz, de igazi kiemelkedő egyedüli hős talán egy sem. De ne feledd, az előző részekben is többen vitték végbe a nagy tetteket, itt is így van (Anakin, Amidala, a két Jedi, Artu és egy picit Jar Jar). Nem tudom, hol érezted, hogy a kiválóságukat belédsulykolták, szeretném, ha megírnád, hol éreztél ilyet!
Jar Jar-ban ez nekem is feltűnt, és bár kb. tíz éve nem láttam Disney-filmet a Herkules kivételével, de a bemutatókból nekem is kitűnt a hasonlóság. Ettől függetlenül már írtam, hogy C-3PO hasonló ügyefogyott szerepet tölt be a többi eddigi epizódban, hogy az ewokok bizonyos ténykedéseirőról már ne is szóljunk. Jar Jar szerintem is a gyerekek kedvéét került be, de szerintem jópofa abban, hogy olyan bosszantóan lökött. Viszont jóindulatú.
Anakin: a kettősség megvan - gyerek, de ő a férfi a csonkacsaládban + vele van az Erő. Ezek magyarázhatnak ilyen kettősséget.
Qui-gon ezek szerint közösen OK. Marad Obi-wan. Nem reagáltál a luke-os párhuzamomra, amely szerintem kielégítő magyarázat, hiszen még az apja kezét is levágja, és akkor döbben rá, mennyire hasonlítanak, plusz, hogy ő is haraggal verekszik.