Ray Parks tényleg a kisegítő kaszkadőrfőnök volt és így kapta meg a szerepet, valószínüleg azért mert jó mozgása volt, azt hiszem meghallgatás nem nagyon lehetett :), ha arra a közel 2 mondatra gondolok amit mond.
1. At last we will revail ourselves to the Jedi, at last we will have revenge.
2. Yes, my Master.
A arcmimika nem Ray Parks specifikus volt, hanem Darth Maul így lett kitalálva ( lásd képes forgatókönyv, ott még nem tudták ki fogja játszani ).
Ja, még valami a magyar kereskedelmi rádiók, TV-k, újságok úgy hülyék ahogy vannak, nemrég a " Dóra mozijában" néztem döbbenve ( " filmes műsor", vagy mi a frász ), hogy az új Kubrick film címe Eyes Wide Open ( ami egyébként Eyes Wide Shut ), nemrég meg a Mai Napban volt egy cikk egy Warhol kiállításról ( 1 éve, max ) amin a művész fogadta a hírességeket ( Andy Warhol 1987-ben meghalt !! ).
Ugyancsak a MaiNap írta, hogy az USA-ban jelentősen csökkent a " Seinfeld" ( egyébként kedvencem ) sorozat nézettsége, mert nincsenek benne négerek. Az igazság az, hogy a Seinfeld sorozat nézettsége azért csökkent mert már nincs adásban ( Jerry Seinfeld nem vállalta el a továábi folytatásokat ).
Azt is írta magyar újság, hogy a showbusinessben Bill Cosby keresi a legtöbbet a TV-ben ( 1 millió dollár/ tv sorozat epizód ), pedig Jerry Seinfeld keresett a legtöbbet ( 4 millió/epizód ) + tavaly az összlistán is ő volt az első, leelőzve Spielberget, Lucast, Oprha Winfrey-t 260 millió dollárral.
A Cinema veretes SW cikkeiről ne is beszéljünk, valamint zseniális " Filmforgatáson " c. cikkeikről, amin mindig jókat derülök, hiszen jónéhány film azok közül amit állítólag forgatnak, teljesen hivatalos DVD változatban ott figyel a polcomon.
Tehát erről ennyit, a probléma az, hogy ebben az országban mindenki nagyon okos, angolul egy csomóan nem tudnak, fogalmuk sincs, hogy miről írnak, beszélnek és sajnos ugye azt sem tudom, hogy ezeket honnan szedik.Egyébként szerintem elkeserítő, hogy ilyen félművelt ( vagy annyi sem ) alulinformált emberek újságot írhatnak, tv és rádió műsort készíthetnek.
Pedig ha csak az interneten a hivatalos oldalakat néznék ( vagy előfizetnének a teljes anyagokra, pl. The Variety, Hollywood Reporter, Entertainment Weekly ) akkor nem lennének ilyen elkeserítően dilettánsok.