A hópelyhek sokkal hasonlóbbak egymáshoz.
VITAINDÍTÓ:
- Tehát akkor jöjjön a 30. fejezet
- "Agurnak, a Jáké fiának beszédei, prófécia, melyet mondott a férfiú Itielnek" stb. - azaz a prófécia pusztán egy politikai beszéd. Se több, se kevesebb, pláne nem lézerszem és teleportáció, jövendőmondás, vagy más szuperképesség. Hanem egy sima politikai beszéd!
- "Kicsoda ment fel az égbe, hogy onnan leszállott volna?" - mondjuk Illés? Vagy Énokh?
- "Ki állapította meg a földnek minden határit?" - azaz a Föld lapos!
- "Ne tégy az ő beszédéhez; hogy ... hazug ne légy." - ezt a hívők folyton megszegik!
- "Kettőt kérek tőled; ne tartsd meg én tőlem … Se pedig megszegényedvén, ne lopjak, és gonoszul ne éljek" - azaz a vallási elmebajon átdereng a valóság fénye! Szegény = kényszerből lop, az erkölcs relatív!
- "Van oly nemzetség, aki az ő atyját átkozza, és az ő anyját nem áldja." - van. És? Megvan annak az oka.
- "Van kevély szemű nemzetség, és akinek szemöldökei igen fellátnak!"
- "A sír és a meddő asszony, a föld meg nem elégszik a vízzel, és a tűz nem mondja: elég!" - meddő nő ássa el magát?
- "E három megfoghatatlan előttem, és e négy dolgot nem tudom: / A keselyűnek útát az égben, a kígyónak útát a kősziklán, a hajónak nyomát a mély tengerben, és a férfiúnak útát a leányzóval." - megvan a 4, de hol a 3?
- "E négy apró állata van a földnek, amelyek bölcsek": a hangya, a mormota, a sáskák, a pókok. A pókok különösen, mert azok #IlluminatiConfirmed
- "Három állat van, amely szépen jár, sőt négy, amely jól jár. … és a király, akinek senki nem mer ellene állani." - tehát a király egy állat. Stimmt.
- az utolsó fejezet egy újabb "prófécia", azaz tanmese
- mindenki rúgjon be! #AlkoholizmusÜberAlles
- "Derék asszony … Hasonló a kereskedő hajókhoz, nagy messziről behozza az" árát - a nő tehát tulajdon. Nem személy.
-
(Példabeszédek VÉGE)