Most jutott eszembe, hogy nem számoltam be a szeptember közepén tartott kultúrális "ámokfutásom"-ról :-)
Kicsit összetorlódtak nálunk a feszt-ek, szeptember közepére esett a Zeneszüret és a Tánctalálkozó is.
A Zeneszüret kezdődött a hét közepén, én péntek esete a Székesegyház előtt a Szegedi Filharmonikusoktól hallgattam filmzenéket, szombaton pedig a Kodály Központban a Magyar Állami Operaház előadásában a Carment. Szenzációs volt, mondanom sem kell.
Vasárnap átváltottam a Tánctalálkozóra, a Gálával kezdtem. Tavaly hihetetlenül magas szinvonalú volt, tele külföldi fellépőkkel, idén - gondolom a korona-helyzet miatt - a hazai iskolák mutatkoztak be, sok-sok fiatallal. Itt is volt egy-két nagyon jól eltalált bemutató.
Hétfőn ismét a Székesegyház előtt néztem meg Bozsik Ivett társulatát, 5-6 magyar népmesét táncoltak el, közben hallgathattuk a meséket is.
Kedden pedig a lánykori nevén Honvéd táncegyüttes - most hirtelen nem tudom, hogy hívják őket, talán Nemzeti Táncegyüttes? - a magyar történelem jelentősebb eseményeit táncolta el. Ide elvittem a 14 éves unokát is, és közben szondáztam a történelmi ismereteit :-) Egészen képben volt :-)
Nem bántam meg ezt a sűrű programot, - az idő is tökéletes volt még a kinti előadásokhoz, és hát a színvonal is igen jó volt. És hát annyi minden kimaradt tavasszal, volt mit pótolni, - továbbá ki tudja, mikor jön megint egy zárlat :-(
Ja, és az még külön bónusz, hogy egyedül a vasárnapi gála volt fizetős, a többi 4 előadásra csak regisztrálni kellett, hogy legyen ülőhelyed :-) Még a Carmen is ingyenes volt, - ezen a mai napig ámulok.