einohyl Creative Commons License 2020.09.29 0 0 1569

Ennyi adattal lehet ugyan ajánlatot kérni, de az nagyon félre vezető lehet.

Így a sejtés jó.

Egyenlőre Mo.-on a gázfűtés az ami  mindenképpen nyerő. kivétel az icike picike, mondjuk 25 nm -es alapterületű lakás, kényszer megoldásból.

Mind hasznos energetikailag, de csupán azt eredményezi, hogy a fűtési költség   max. 40 % kal csökken... az egyenlőre ismeretlen   költségből.

" egy 80-as évekbeli,"  ez még egy fiatal ház ha az elejn van a 80 -asnak ha a végén, tehát egy  30 és 40 év közötti.

A sok  felújított lakásom közül a legrégebbi  1980 -ben épült a másik pedig 1932-ben  , igaz a felújítások se ma voltak  hanem úgy  5 és 10 év között. A villanyt  korszerűsítettem, bővítettem... pl. az egyik kapott vezérelt áram vételezési lehetőséget a 80-as években divatos villanykályhákhoz, de amúgy a hálózathoz ne nyúltunk. A másiknál az öregebbnél / ma már 100 évnél idősebb belvárosi háznál se bonthattuk a falat a villanyvezetékek miatt, igaz kapott  új elostó táblát  2 d. Fi relés áramkört, de amúgy nem nyúltunk hozzá. Az akkor 200 eft lett a villany  az ajánlott 700 eft helyett. a mester nagy hévvel magyarázott, végül megjegyeztem,  majd megmondom mi kell. ok a hálózat  csak olyan  45 ées volt akkor. szegény mester ellentmondásba kerel mágával, mivel miondta hogy az 5 égös csillár nem bírja a terhelés  / 5 db 60 -a égővel, de csak megjegyeztem   a jövőben  5 db. 15 W -os energia takarékos égő lesz.. Na mester folytathatja.

Tovább nem ecsetem.

Nálatok se lehet megmondani, hogy mi a jó. A felsorolt beruházásokhoz  szükséges kb. 8 - 10 millió ft, de lehet a feléből is megoldható a projekt.

Amelyik ingatlanban   be van vezetve a gáz villanyfűtésen spekulálni  érdekes  dolog. Nem vall tájékozottságra.

Előzmény: F1DO (1568)