Ennyi adattal lehet ugyan ajánlatot kérni, de az nagyon félre vezető lehet.
Így a sejtés jó.
Egyenlőre Mo.-on a gázfűtés az ami mindenképpen nyerő. kivétel az icike picike, mondjuk 25 nm -es alapterületű lakás, kényszer megoldásból.
Mind hasznos energetikailag, de csupán azt eredményezi, hogy a fűtési költség max. 40 % kal csökken... az egyenlőre ismeretlen költségből.
" egy 80-as évekbeli," ez még egy fiatal ház ha az elejn van a 80 -asnak ha a végén, tehát egy 30 és 40 év közötti.
A sok felújított lakásom közül a legrégebbi 1980 -ben épült a másik pedig 1932-ben , igaz a felújítások se ma voltak hanem úgy 5 és 10 év között. A villanyt korszerűsítettem, bővítettem... pl. az egyik kapott vezérelt áram vételezési lehetőséget a 80-as években divatos villanykályhákhoz, de amúgy a hálózathoz ne nyúltunk. A másiknál az öregebbnél / ma már 100 évnél idősebb belvárosi háznál se bonthattuk a falat a villanyvezetékek miatt, igaz kapott új elostó táblát 2 d. Fi relés áramkört, de amúgy nem nyúltunk hozzá. Az akkor 200 eft lett a villany az ajánlott 700 eft helyett. a mester nagy hévvel magyarázott, végül megjegyeztem, majd megmondom mi kell. ok a hálózat csak olyan 45 ées volt akkor. szegény mester ellentmondásba kerel mágával, mivel miondta hogy az 5 égös csillár nem bírja a terhelés / 5 db 60 -a égővel, de csak megjegyeztem a jövőben 5 db. 15 W -os energia takarékos égő lesz.. Na mester folytathatja.
Tovább nem ecsetem.
Nálatok se lehet megmondani, hogy mi a jó. A felsorolt beruházásokhoz szükséges kb. 8 - 10 millió ft, de lehet a feléből is megoldható a projekt.
Amelyik ingatlanban be van vezetve a gáz villanyfűtésen spekulálni érdekes dolog. Nem vall tájékozottságra.