IsKol
2020.09.26
|
|
0 0
1196
|
Valami fogódzkodást igyekszem találni mert igen besz....lepődtem mikor leolvastam a kicsit 15 fölötti KMW-t a refraktométeren. Vásárolt szőlő, most mi a fene legyen...
Ezért próbáltam a cukortartalmat a sűrűségmérővel + kompenzációval kiszámolni és úgy visszaváltva KMW-re (17,5). Persze hiba így is lehetett benne mert nem szűrt mustban mértem a sűrűséget.
De amíg a 15 MM°ba raktam volna szilárd napsugarat a 17,5-be nem...
A vörös bornál nem nagyon érdekel a magasabb alkohol -13 fölötti - még jól is áll egy kis alkohol édesség de a fehérnél nem mennék 12 fölé ...
Persze csak ha lehet ;-)
Így az is biztos, hogy 185 - 200 g/l cukor ha kierjed mondjuk maximálisan akkor beleférek ebbe.
Ezek felkészülések a leendő új telepítés 5. eredésére ;-)
|
Előzmény: van_Persil (1193)
|
|