IsKol Creative Commons License 2020.09.26 0 0 1196

Valami fogódzkodást igyekszem találni mert igen besz....lepődtem mikor leolvastam a kicsit 15 fölötti KMW-t a refraktométeren. Vásárolt szőlő, most mi a fene legyen...

 

Ezért próbáltam a cukortartalmat a sűrűségmérővel + kompenzációval kiszámolni és úgy visszaváltva KMW-re (17,5). Persze hiba így is lehetett benne mert nem szűrt mustban mértem a sűrűséget. 

De amíg a 15 MM°ba raktam volna szilárd napsugarat a 17,5-be nem...

 

A vörös bornál nem nagyon érdekel a magasabb alkohol -13 fölötti - még jól is áll egy kis alkohol édesség de a fehérnél nem mennék 12 fölé ...

 

Persze csak ha lehet ;-)

 

Így az is biztos, hogy 185 - 200 g/l cukor ha kierjed mondjuk maximálisan akkor beleférek ebbe.

 

Ezek felkészülések a leendő új telepítés 5. eredésére ;-)

 

 

Előzmény: van_Persil (1193)