Wazull Creative Commons License 1999.08.13 0 0 30
Stempi,

"Wazull! Te is olvatad a Deshimaru roshitol a Zen es a farcmuveszetek c. konyvet? ".. aminek nem lehet helye itt es most.." - az "itt es most" miatt kerdezem :)"
Igen, olvastam. Eleg regen, mar legalabb harom eve. Most is szivesen olvasnam, csak sajnos nem ferek hozza. A magyar nyelven hozzaferheto konyvek kozul talan ez az egyik legjobb. (Bar sajnos nehol erzodik benne, hogy nem a budo-ban jartas ember forditotta) Egy baratomtol kaptam ajandekba. Nagyon orultem neki, mert sok olyan dolgot talaltam benne, ami megerositette a sajat, budo-rol alkotott kepemet.

"Amugy erdekes, ahogy neven nevezted a "kulsosegeket": rizseves, tatamin alvas.. Bar kenyelmi okokbol gyakran alszok foldon en is meg a legjobb haverom aki egyben helyettesem is (anDrAs), de ez azert van, mert furcsamod a puha agy nem igazan fekszik a hatunknak."
Ezeket a "kulsosegeket" csak kiragadtam a topic-bol. Hasonlo dolgokkal mar biztos mindannyian talalkoztunk.

"Nagy szerencsenek tartom Wazull, hogy szemelyesen tanithatott egy japan mester. Nagy nagy szerencsenek."
Termeszetesen ertem, mire gondolsz, de en inkabb ugy fogalmaznam meg a dolgot, hogy nagy szerencsem volt, hogy tole tanulhattam.

"Az utolso 6 sorodon el fogok gondolkozni.
Amig ertelmes hozzaszolasokat olvasok, fuggetlenul a mennyisegtol, eszembe sem jut, hogy a masik filozofuskent akar tetszelegni. Hacsak nem en, a tobboldalas hozzaszolasaimmal. Elnezeseteket kerem ezert a mennyisegert."
Amikor az ember egy masik kuzdosportot muvelo emberrel talalkozik, es beszelgetnek, nyilvanvaloan mindenkinek megvan a sajat velemenye a sajat maga altal gyakorolt agrol. Mivel a budo-nak nalunk meg nincs tul sok irodalma, ezert nagyon hasznos lehet, ha kicserelik gondolataikat. Itt meg csak nem is a mennyiseg lenyeg. Van egy kivalo baratom, o tobb stilust is muvel. Nagyon ertelmes ember, de nem lehet vele folyamatosan tarsalogni, ne adj Isten vitatkozni, mert csak a sajat szemszogebol kepes latni a vilagot, teljesseggel keptelen a masik ember nezopontjat respektalni. Tobbszor voltam a tanuja, amikor japan mestereket okitott a budora, mint filozofiara. A "nem akartam filozofuskent tetszelegni" erre utalt. Nem akartam tulzottan eroltetni a sajat velemenyemet, de ugy latom erre nincs is szukseg, mert nem esik tavol a topic-ban levok velemenyetol.