Nekem is nagyon sok kedvenc részem van ( sajnos nem mindegyiket tudom, hogy ment-e már a TV3-on, de nagyon sokat pl. csak ott láttam ).
- amikor egy kissé egzaltált tudós feltalálja az időuatzást és visszamegy megölni gyilkosokat mielőtt azok gyilkolnának és erre egy FBI ügynök rájön és később ő folytatja tovább
- amikor elmennek nyersanyagot gyűjteni egy idegen bolygóra és azt hiszik, hogy ellenséges lények vannak a bolygón, holott csak kempingelő alien gyerekek, akiket kiírtanak majd megjön a papa
- amikor az ember áttölti magát egy robot testbe majd a sajátja elpusztul és a robottest csak néhány óráig alkalmas a működésre
- amikor a robot beleszeret a tulajdonosába és mindenkit ki akar nyírni aki közéjük áll ( szerinte) + általában az összes robotos rész
- amikor a kormány kisérletezik gondolatolvasókkal és az egyik tudatalattija létrehoz egy lényt aki legyilkol mindenkit
- amikor a Marson a két ellenséges Földi kutatócsoport egymást vádolja, hogy a másik föderáció elpusztította a Földet, mert megszűnik az adás otthonról és egy nagy robbanást észlelnek, ezek után kiírtják egymást mire kiderül, hogy csak ( ?) a Hold robbant fel félig, egy kozmikus katasztrófa következtében
Szóval nagyon sok besz@rás rész van, a Sky One adta a tavalyi sorozatot tavaly ( 97-98 szezon ), az újat( 98-99) még nem, de nagyon várom már, addig a TV3-on nézem a régebbi részeket, azok nagyrészét nem láttam.
Szerintem ez az egyik legjobb létező sci-fi sorozat, majdnem minden rész nagyon jó, néhány közepes és néhány egyszerűen zseniális.
Amit még (talán) senki sem említett, azok a színészek, olyan hihetetlenül jól vannak összeválogatva, hogy csak az összes jobb amerikai Tv-s ( és nem tv-s ) színész játszott már vezető szerepet és a legjobb az, hogy egy csomó vígjátéki színész is játszott ezekben.
Mivel a producer ugyanaz, ezért a Stargate:SG1 föszereplői már mind benne voltak, a Star Trek-ből nagyon sokan, az X-filesból is, tehát ez sem semmi.
A teljesség igénye nélkül: Beau Bridges, Lloyd Bridges, Rebecca de Mornay, William B. Davis ( X-files, a cigis ), Robert Patrick ( Terminator 2), Michael Dorn ( Worf, Star Trek ), Heather Graham ( Lost in Space, Boogie Nights ), Mark Hamill ( Mark Hamill ), David Hyde Pierce ( Frasier ), Natasha Henstridge ( Species 1-2 ), Jennifer Beals ( Flashdance ), Mario van Peebles ( New Jack City ), Nicholas Lea ( Krajcek, X-files), Nana Visitor ( ST:Deep Space Nine ) és még sokan mások, hát nem semmi az bizonyos.