Falusi1 Creative Commons License 2020.09.24 0 0 1184

Ez szerintem inkább praktikus, mint hasznos a későbbi illatkímélés szempontjából.

Gondolom fehér szőlőről van szó, ami a tartályba kerülést követően rövid időn belül forrásnak indul.

A leendő bor minősége szempontjából a forrásban lévő must hőmérsékletét és a forrás intenzitását figyelném inkább.

Az illatmegőrzés szempontjából sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak a fejtések, de az első fejtésnél - a szőlő fajtájától, állapotától stb. függően - még a szakirodalom is többnyire nyílt fejtést javasol a bor későbbi sorsának alakulását figyelembe véve (pl. tisztulás).

Valószínűleg nem túl rég kezdtél a "szakmához". Javaslom a szakirodalom szorgalmas tanulmányozását.

Jó munkát és sok sikert kívánok.

 

Előzmény: nrb345 (1182)