Falusi1
2020.09.24
|
|
0 0
1184
|
Ez szerintem inkább praktikus, mint hasznos a későbbi illatkímélés szempontjából.
Gondolom fehér szőlőről van szó, ami a tartályba kerülést követően rövid időn belül forrásnak indul.
A leendő bor minősége szempontjából a forrásban lévő must hőmérsékletét és a forrás intenzitását figyelném inkább.
Az illatmegőrzés szempontjából sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak a fejtések, de az első fejtésnél - a szőlő fajtájától, állapotától stb. függően - még a szakirodalom is többnyire nyílt fejtést javasol a bor későbbi sorsának alakulását figyelembe véve (pl. tisztulás).
Valószínűleg nem túl rég kezdtél a "szakmához". Javaslom a szakirodalom szorgalmas tanulmányozását.
Jó munkát és sok sikert kívánok.
|
Előzmény: nrb345 (1182)
|
|