CrepOne
2020.09.23
|
|
0 0
16755
|
Én is belefutottam egy kis érdekességbe.
EGR-t, illetve pcv szelepet cseréltem tegnap, azóta ~1300 az alapjáratom. ( 2003 1.2s van ) Ilyenkor ha adok 1-2 nagyobb gázfröcsit, akkor néha visszamegy ~800-850-re.. de ez nem tart sokáig.
Menet közben teljesen normális. 1-1 lámpánál ismét felmegy 1300-1350 környékére.
A folyamatos EGR check miatt döntöttem a cserében. Közeleg a műszaki. A folyamatos kipucolgatás, hibakód törölgetés nem igazán vált be.
Csere után töröltem, kb 120-130km-t mentem azóta vele, nem jött vissza a hibakód, tehát gondolom működik. Előtte törlés után szinte azonnal, 2-3 indítást követően , illetve kb 10-15km után vissza dobta. p1382 hibakód volt előtte.
EGR csere után gondolkoztam, hogy lefalazom.. elméletben ez akár még hasznos is lehet. Ha igen, ezt hogyan tudnám kivitelezni egyszerűen? Vágok egy oda illő lemezt, és az egr / tömítés közé berakom? Egyáltalán egy új EGR-t érdemes lefalazni?
torque app-ban nézelődtem, hátha találok bármilyen értéket az egr működésével kapcsolatban, de sajnos totál hülye vagyok hozzá.. pedig kapott már magyar nyelvű támogatást is az app.. de EGR-hez még csak hasonító opciót sem találtam.
Köszi. |
|