kabix Creative Commons License 1999.08.12 0 0 24
john

asszem itt most nem bunbakokat, hanem felelosoket kell keresni. repulokkel kapcsolatosan nyomulok es ott vajon ki fogadna el az olyan erveket hogy ez meg ez eltorik es bopcs a 100 halottert...ahogy domi irja ezt a kabint nem mereteztek kellokeppen (en ugy lattam a hiradoban hogy tulajdonkeppen a kabin felfuggesztese melletti uvegszalas resz szakadt ki),de ez mind1 az ugy szempontjabol.....egyebkent ezt a masinat (nem hiszem hogy tul sok van belole...remelem), volt szerencsem latni mukodes kozben a veszpremi rtles rodson....epp arrol beszelgettunk a sracokkal (nem mertunk felulni), hogy egy ilyen szerkezet meretezeset ki vallalja, es vajon az uzemeltetest engedelyezo szakhatosagok milyen meretezesi eljarasokat vesznek figyelembe, 1altalan hogyan ellenorzik a szerkezetet?
az uzemelteto felelossege a kovetkezo szerintem:a legtutibb meretezes sem er semmit ha az uzemeltetesi leirasban foglaltakat nem hajtjak maradektalanul vegre.itt arrol van szo szerintem hogy a mar emlitett kifaradasvizsgalatokat x uzemora utan tutira el kellett volna vegezni....ha ez nincsen meg akkor ellenorizheti azt a bme vagy aki akarja,olyan anyag nincs ami nem megy szet adott ido utan....mas kerdes hogy ezt ennel a szerkezetnel igen nagy biztonsagi tenyezovel figyelembe is kellett volna venni
es meg1 dolog:szerinted egy ilyen szerkezet mennyibe lehet?....olyan 5-10 M?...es a tulaj mennyi ido alatt akarja ezt megkeresni?....1 honap?...1 nyar?...szerinted megallt akar csak egyszer a kotelezo repedes-,kifaradas-,mindegymilyen vizsgalatokat, ellenorzeseket megtartani?....bocsasson meg erte mindenki ha nincs igazam, de szerintem nem