kóborkutya Creative Commons License 1999.08.12 0 0 21
Szegény srác. Elég annyi, hogy rossz helyen vagy rosszkor, és áldozattá válsz.
Na, szóval én is ültem rajta szombaton.
Hát kéremszépen a vadászrepülős kiképzés ehhez képest ovi. Szóval amikor először mentem el a gép mellett, csak néztem, és röhögtem. Nem hiszem el, ilyen gyors nem lehet!!!
Mivel ültem már néhány hasonlón, bizton állíthatom, hogy ez a jószág buherálva volt, de legalábbis nem olyan sebességgel ment mint a többi nagyon hasonló darab. Ez valami állati gyors volt és akkor keveset mondtam. Szóval ott van az a dög kerék, és 3-4 másodperc alatt csinál egy teljes fordulatot...
A gondolák függőlegesen álltak, semmi ordítás, mivel a tüdő a segglyukig ment le. Legalábbis az enyém pár centivel lejjebb van, mint egy hete, 300 forintért kicsináltak.
Az én halálközeli élményemről annyit, hogy az indulás után 10másodperccel oldalra néztem, és hirtelen eldőlt a fejem, de vissza már nem tudtam dönteni, szóval oldalrabiccent fejjel élveztem az 1-1,5 perces "gyorsulási szakaszt". A kezem a combomba préselődött, megpróbáltam volna felemelni, de csak félig ment, olyan érzés volt, mintha jó 15kg ólommal lenne burkolva. Ha ott 4 g nem volt akkor semmi. Szóval a "gyorsulási szakaszt" után jött egy pattogós rész, ennél már ki lehetett hajolni a gondolábol. Ezt többen ki is használták, és elborult vérhiányos aggyal kiürítették gyomortartalmukat, melynek bizonyos százaléka a hinta alatt állókon landolt.
Hát ez a szórakoztatónak nem igazán nevezhető körhinta vagy mi túltett minden várakozásomon. Valószínűsítem, hogy a hintát nem erre a szögsebességre tervezték, de ha mégis, akkor aki csinálta, az beteg, állítom.
Mint gépész, ránézésre jó állapotúnak tituláltam a hintát, a fémszerkezerekel nem volt semmi látványos gond, ültem már sokkal rosszabb állapotú gépeken. Részleteket nem tudok, de azt hiszem a gondola műanyag része szakadt ki. Iszonyatos mozgási energiája lehetett az elszabadult gondolának, rágondolni is rossz, mit élhetett át az, aki benne ült.
Hát, van egy olyan érzésem, hogy ha a hinta szögsebessége az előírt volt, nem lesznek felelősök.