Yfel Creative Commons License 1999.08.10 0 0 17
Huh... ennyi hozzamcimzett hozzzaszolast osszesen nem kaptam miota a tasztalon vagyok :)

Na akkor kezdjuk talan azzal, hogy hol vagyok: Torontobol netezek, es a host nevem: crxxxxx-a.wlfdle1.on.wave.home.com Akkor lehet, hogy emiatt nem akarnak beengedni a szerverek?
Koszi az ujakat, nemsokara meg fogom oket probalni hatha azokban jo lesz.

Akkor most nezzuk a disztribet: RedHat 6-ot hasznalok, es az installnal lehetett valasztani harom method kozott:
1: Workstation
2: Server
3: Costum Custom meg mindig nem tudom hogy kell irni :)

Szoval en a Workstation installt valasztottam, mert az minimalis indiszkret kerdessel felrakta nekem a rendszert ugy, hogy meg mukodik is. De ha megmondod, hogy hogyan lehet a csomagok listajat lekerni, akkor szivesen beirkalom neked, hogy mik vannak fent. de azt hozzateszem, hogy a Workstation installalason kivul egyetlen csomagot sem tettem meg fel, aminek egy egyszeru oka van: Nem tudom, hogy hogyan kell kulombozo csomagokat installalni... pedig megvettem a dobozos verziot es adtak melle egy cd-t tele mindenfele nyalanksaggal :) Ott meg az a baj, hogy hiaba probalom elerni a cd-t, egyszeruen nem hajlando atmenni a cdre... a kovetkezo parancsot hasznaltam: /dev/cdrom es erre azt mondta, hogy nincs jogosultsagom hozzanyulni a cdromhoz.... slusszpoen: rootban voltam... no comment... nem tudom mit csinaltam azzal a szerencsetlen programmal, de valamit nagyon elszurtam es nem tudom, hogy mit es hol :)

Ja meg meg mindig ott van a problema, hogy nem tudom felrakni az icq-klont amit letoltottem a netrol, ugyanis segitseggel addig tudtam csak eljutni, hogy kitomoritsem, de onnantol kezdve megint meg vagyok love, mert elolvastam a "man make" -t, de meg mindig nem tudom, hogy hogyan kellene a make parancsot hasznalni pedig ez szukseges az icq telepitesehez...

Elnezest, hogy ezt a forumot ronditom ossze a kerdeseimmel, de egy kicsit el vagyok kenodve, hogy mennyire hulye vagyok a gepemhez, pedig amig windiws-t hasznaltam, addig azt hittem, hogy nem is... :)

Remelem ki tudunk hozni ebbol valamit Kedves Mr. Sla, nagyon megkoszonnem, ha tudnal segiteni az irc beallitasaban es ha esetleg tudnal tippet adni az icq-hoz is.

Yfel