APT Creative Commons License 2020.09.20 0 1 167343

Nincs semmiféle ajánlás ilyesmire (sőt, leginkább az van, hogy nem illik az órába karcolgatni, ma már szokás is alkoholos tűfilcet használni inkább, az eltüntethető. De van, aki beírja korrekt módon a dátumot, meg esetleg egy monogramot - hogy ha később más nyúl az órához, legyen értelmezhető információja. És van, aki olyan jelzéseket tesz bele tudatosan - amiket utána csak ő tud értelmezni. Vagy ő sem. :-)))

Mindenesetre tényleg újra csak azt tudom mondani, hogy nem egy, nem két olyan órát láttam, aminél szó szerint megesküdött a valóban első és egyetlen tulajdonos, hogy ezt márpedig "órás nem látta 20-30-40 éve" - és szépen ott sorakoztak benne még a bejegyzések. Erre írtam azt, hogy ha az illetőnek megállt a kezén az órája, és munkába menet beadta a sarki óráshoz, majd hazafelé jövet pár nap múlva elhozta - akkor simán benne van a pakliban, hogy ezt 5-10 év után abszolút, tökéletesen elfelejtette, már tényleg szó szerint nincs az információ a fejében (az elme működése ilyen, a fölösleges, soha le nem hívott szinoptikus kapcsolatok egy idő után "felszívódnak"), és tényleg úgy emlékszik, hogy ehhez márpedig nem nyúlt senki.. Meg az is lehet, hogy megkérte az asszonyt/gyereket/titkárnőt, hogy foglalkozzon már vele, aztán meg ott volna az asztalán megint járó állapotban - és ő alkalmasint még azt sem tudja, hogy ki, mit és mennyiért foglalkozott vele, persze, hogy nem emlékszik, nincs is mire...

De mindegy, nem kötöm az ebet a karóhoz - a realitás mégis az, hogy napi szintű használat mellett egy mechanikus óra mindenféle szervizelés-karbantartás nélkül nem megy el évtizedeket.

Előzmény: myf (167341)