Nincs semmiféle ajánlás ilyesmire (sőt, leginkább az van, hogy nem illik az órába karcolgatni, ma már szokás is alkoholos tűfilcet használni inkább, az eltüntethető. De van, aki beírja korrekt módon a dátumot, meg esetleg egy monogramot - hogy ha később más nyúl az órához, legyen értelmezhető információja. És van, aki olyan jelzéseket tesz bele tudatosan - amiket utána csak ő tud értelmezni. Vagy ő sem. :-)))
Mindenesetre tényleg újra csak azt tudom mondani, hogy nem egy, nem két olyan órát láttam, aminél szó szerint megesküdött a valóban első és egyetlen tulajdonos, hogy ezt márpedig "órás nem látta 20-30-40 éve" - és szépen ott sorakoztak benne még a bejegyzések. Erre írtam azt, hogy ha az illetőnek megállt a kezén az órája, és munkába menet beadta a sarki óráshoz, majd hazafelé jövet pár nap múlva elhozta - akkor simán benne van a pakliban, hogy ezt 5-10 év után abszolút, tökéletesen elfelejtette, már tényleg szó szerint nincs az információ a fejében (az elme működése ilyen, a fölösleges, soha le nem hívott szinoptikus kapcsolatok egy idő után "felszívódnak"), és tényleg úgy emlékszik, hogy ehhez márpedig nem nyúlt senki.. Meg az is lehet, hogy megkérte az asszonyt/gyereket/titkárnőt, hogy foglalkozzon már vele, aztán meg ott volna az asztalán megint járó állapotban - és ő alkalmasint még azt sem tudja, hogy ki, mit és mennyiért foglalkozott vele, persze, hogy nem emlékszik, nincs is mire...
De mindegy, nem kötöm az ebet a karóhoz - a realitás mégis az, hogy napi szintű használat mellett egy mechanikus óra mindenféle szervizelés-karbantartás nélkül nem megy el évtizedeket.