Heloka129
2020.09.19
|
|
0 0
12440
|
Én vagyok az előző. Légyszi erre írjatok választ mert a másik fiókomat nem tudom használni!!!!
3 éve tartok libákat (mint hobbi nem haszon célból). Jelenleg landeszi libákat tartok ,tavaly tavasszal próbálkoztam meg a tenyésztésükkel. Idén nagyon megtetszettek a bütykös libák ezért vettem egy párt-szintén tartás tenyésztés céljából. Azt mondta az illető akitől vettem hogy idén már nem fog tojni tojást a bütykös tojó,viszont a landeszi libámnak (tojó) most van újra a szaporodási szezonja,és lehet,hogy összepárzanának(ha egyáltalán...). Azt is mondta illetve láttam(mivel nála több fajta liba volt összeengedve) ,hogy a bütykös jól kijön a többi fajta libával. Viszont! Tegnap összeengedtem őket és azt vettem észre,hogy a landeszi libák (a tojók és a gúnárok is) kergették a bütykösöket-sziszegtek rájuk,támadták ,kergették őket. Igaz,hogy a landeszi libák eddig nem láttak más libát ,de remélem ,hogy össze fognak szokni! Szerintetek össze fognak szokni? Illetve esetleg párzani ?!(attól félek ,hogy nem lesznek fiasak a landeszi liba tojásai,mivel a gúnárok még kicsik,viszont a bütykös gúnárral meg még nem jönnek ki). Meg azt olvastam az interneten hogy ezek a libák ősei két különböző madárfajta --> ezért nem is tudom,hogy jó-e lenne ha össze párzanának?! Ha valaki tud esetleg plusz infót a bütykös liba tartásával kapcsolatban írja le!! Egyáltalán megérné őket tenyészteni?? Válaszaitokat előre is köszönöm szépen! |
|