stempi Creative Commons License 1999.08.09 0 0 24
Vang So!
" Mint már írtam is lejebb valószínűleg főleg az "import" miatt (más kultúrkör stb.)" Nos ehhez annyit fuznek hozza, hogy ha egy masik kultura nagyon rokonszenves sot, latod a lenyeget/ertelmet, akkor minimalis erofeszitessel magadeva teheted. A legnehezebb az egeszben szerintem a kornyezeteddel valo elfogadtatasa: sajnos eleg sok helyen a foldon furan nezik a kulonckodest. Nallunk, talan nem tulzok de, meg a rosszindulat ill. az extrem kulonc arto hatassal valo felruhazasa is parosul. Lehet, hogy csak tul borulato vagyok? Remelem, az evek soran megcafolom onmagamat.
"Ami korlátok közé szorítja a gyakorlással beélesített agresszivitási képességet...." - mennyire igazad van! Ha tobb hete csak ugy edzegetek, hogy hazaerve leulok tv-t bambulni es nem nezek hetente legalabb 1x magamba!, azon kapom magam, hogy mindenfele vad dolgok jarnak a fejemben. Sajna ket szobank van amiben a szuleimmel es a hugommal lakom, mindket szobaban van tv, ugyhogy szinte lehetetlenseg csondben lenni, elmelyulni..
"Mindent egybevetve, én azt hiszem érdemes kicsit mélyebre is ásni ezekben a filozófiákban, ki tudja, hátha kincset találunk." - ezert szeretnem, ha neha beneznenek ide olyan emberek, akiknek van velemenyuk, mondanivalojuk! Nem rekorddontesi topickiserlet miatt nyitottam, ilyen elvont cimmel ezt a helyett, hanem, hogy megismerhessem (-suk) mas emberek velemenyet, mert neha ugy erzem, keves szamomra, ami elmeleteket magam allitok fel. Oromomre szolgal, hogy mindegyik hozzaszolasban egy csomo ujdonsagot talaltam!

Wazull! Te is olvatad a Deshimaru roshitol a Zen es a farcmuveszetek c. konyvet? ".. aminek nem lehet helye itt es most.." - az "itt es most" miatt kerdezem :). Amugy erdekes, ahogy neven nevezted a "kulsosegeket": rizseves, tatamin alvas.. Bar kenyelmi okokbol gyakran alszok foldon en is meg a legjobb haverom aki egyben helyettesem is (anDrAs), de ez azert van, mert furcsamod a puha agy nem igazan fekszik a hatunknak. Valamit mar akkor is tudtak ezek a japanok ;). Meg eszembe sem jutott egyebkent ilyen kulsosegek. A fenenek van kedve pacikaval enni, mikor van villa is ;))!! Lefeljebb ha fogyokurazom: huslevest palcikaval :)!
Nagy szerencsenek tartom Wazull, hogy szemelyesen tanithatott egy japan mester. Nagy nagy szerencsenek.. .
Az utolso 6 sorodon el fogok gondolkozni.
Amig ertelmes hozzaszolasokat olvasok, fuggetlenul a mennyisegtol, eszembe sem jut, hogy a masik filozofuskent akar tetszelegni. Hacsak nem en, a tobboldalas hozzaszolasaimmal. Elnezeseteket kerem ezert a mennyisegert.
stempi