"Oke, rosszul forditottam igy hirtelen ;)"
Nem, jol forditottad. Igy volt tv-ben is. Csak azt akartam jelezni, hogy lehet maskeppen is forditani. Mindegy.
"Kicsit a Streams of Consciousness (Tudas folyama) reszhez kapcsolnam. Technikailag a mostani es a Folyam kozti allapotot vetit elore, tervez a jovoben. Annyiban itt meg kulonbseg van, hogy beszed alapu lenne a kommunikacio, es gondolatokat nem kozvetitene, csak informaciot, adatokat. De egyes jellegzetesegekben mas hasonlit a folyamhoz: mindenkirol tudja, hogy hol van, mindenhol szenzorok lennenek, egy orvos gyogyithat egy nagyon tavoli beteget is (ilyenre is volt pelda a Tudas folyamaban). Igy belegondolva, kicsit ilyeszto is lehet..."
Ijeszto is. Es tenyleg erre halad a vilag. Amit a Folyam-os reszben lattunk, az tenyleg hasznosnak tunt. A szamitogep feladata szerintem az, hogy a mechanikus tevenykenysegeket levegye az ember vallarol. Vagyis ha kell valami info, akkor ne kelljen elmennem a konyvtarba, ha valami bonyolult szamitast kell vegeznem, akkor ne papiron ceruzaval csinaljam, stb. Vagyis ne a mechanikus tevekenysegekkel pazaroljuk az idonket.
Az ember-gep interface nehany tiz even belul gyokeresen meg fog valtozni. Elobb-utobb mindenki egyedileg ra lesz kapcsolva a globalis Net-re. Mar most is vannak ilyen probalkozasok, pl. a hordhato szamitogep (wearable computer). Errol legutobb a Linux Journal-ban olvastam egy hosszabb cikket, de a /.-on (www.slashdot.org) is voltak errol irasok.
Es ha tenyleg mindekirol mindig tudni lehet majd, hogy hol van, mit csinal, stb., akkor csak remenykedhetunk, hogy idovel nem fog az egesz egyfajta Gondolatrendorsegge alakulni.
A beszed alapu kommunikacio pedig csak egy kozbenso allomas lehet szerintem. Vegso formajaban kozvetlen agyi kapcsolat lesz a gep es az ember kozott. Akarcsak a Tudas Folyamaban.