"Ez a Timothy Zahn könyv(A múlt kisértete) hogy illeszkedik az eddigi sztorikhoz?"
Tűrhetően.
Én az eredetiből is a könyveket veszem alapul, mivel az a részletesebb, bár lentebb volt aki a filmekre esküszik, mint alap. Zahn folytatása 7 - 9 rész szerintem jó folytatása volt a trilógiának, egy-két csúsztatás persze ebbe is belekerült, de hát ez így szokott lenni. A 9. rész után írtak mások is folytatásokat (vagy inkább közteseket a 6. és 7. közé), amelyeket úgy vettem észre elfogadtak, mint a SW világ része. Zahn új könyve már ezekben a regényekben megjelent új szereplőket is befogadja, és persze vannak új figurák is. Nekem tetszik, amit Zahn csinál, mert szvsz követte, a SW rajongók korosztályát ( megkomolyodását ), és inkább a taktikára, politikára, és a ravaszkodásokra helyezte a hangsúlyt, nem az akciókra.
Kicsit szélesebb látókörrel mutatja be a SW világot, mint azt a 4 - 6. rész tette. Magam részérő igazán sajnálom, hogy a TPM-et nem vele iratták meg, szerintem, tartalmasabb lett volna. ( Nem a TPM könyv íróját szídom, mert ő, ha tényleg a forgatókönyv alapján írta a könyvet, akkor szerintem jó munkát végzett, főleg hogy a Tatuinnal vezette be a történetet ).
Az eredeti kérdésre visszatérve kissé meglepett, a sith lordokkal való mennyiségi korlát, mivel Zahn több titkos Jedi szolgát is a császár keze alá adott, sőt a TIE FIGHTER animációi között ha kitüntettek, akkor nem a császár pörkölte a kezedre a tetoválást, és ezt ugye Lucas engedélyezte.
Zahn egyébként sokkal következetesebb, mint Lucas. Nem követett el olyan malőröket, amit az 1. és 5. részben Lucas igen. pl. Az 1. és ötödik részben, ha nem ment a hiperhajtómű, akkor sem estek pánikba, eljutottak egy másik rendszerbe, és még bele sem öregedtek, holott a Millenium Falcon legnagyobb fény alatti sebessége (menekülésnél gondolom ezt illik használni, ha nincs gyorsabb éppen kéznél :-) elég cammogós volt. Zahn könyvében ha elnyúlt a hiperhajtómű, akkor lehetett imádkozni. Tudom, hogy ez csak egy mese, ezért ilyesmibe nem illik belekötni, de egy mese is együtt komolyodhat(na) egy kicsit a rajongóival.
Üdv: Rascal