dr.poljakov Creative Commons License 1999.08.03 0 0 104
a kutya itt is barangol azert egy kicsit ugy elasasilag.

nagy szam van, de azert mert 15 eve nyomom az ipart penzert. ezekbol egy projektem volt, amiben nem kellett adatbazissal foglalkozni. de az is egy adatbazisprojekt subprojektje volt. :-)

hogy c -vel mindig eladod magad? probald meg. komoly helyen megkerdezik egybol, milyen adatbaziskezeloket ismersz. na, ekkor nem tul melyen, de a dbase-rol hallgatni kell. de leszogeznem, abban kezdtem en is anno. illetve hat a jo oreg clipper 87 authumn.

es azutan lehet barki oriasi java asz, sql asz is, ha pl. egy borzaszto vallalati rendszerhez kerul, es legeloszor nem is a programozoi ismereteire lesz szukseg, hanem arra, mennyiben lesz kepes atlatni a mar mukodo strukturat. vagy class-t, ugye, merthat ahol strukturat hasznal a manus, ott... szoval olvastatok ti is.

ne is utaljak itt az olyan nagytudasu rencerekre, mint a scala, vagy a sap. istenem, az a rengeteg sap tanacsado, aki itt hirdeti magat mellettem, nyomulnak abap4-ben es - vessenek meg - nincs fogalmuk altalaban a programozasrol. technika, struktura, vilagos, de legalabbis dokumentalt kodolas, inkabb hagyom. mirol is szol ez a topik?

lordnak: az elmult evben csak 3x volt olyan megbizasom, hogy 0-rol kellett megtanulni a fejlesztoezkozt. dehat volt doksi. es kutatgattam a fuggvenyek kozott. igen, volt, hogy fel nap utan a 80 soros mukodo kodomat kidobtam es 2 fuggvenyhivassal elinteztem. (itt utalnek en is az igazi programozo c. nagyrabecsult es sokszor idezett mure.)