Hihetetlen, hogy merik magukat egyáltalán riporternek nevezni! Két fajtájuk van:
1. ismerik a sportot, amit közvetítenek, csak épp beszélni nem tudnak (sajnos kevesen vannak, mert ugyan lehet, hogy zavar egy kicsit, hogy mit bénázik össze nyelvileg, de legalább szakmailag korrekt)
2. nem ismerik a sportot, de be nem áll a szájuk, és folyamatosan hülyeségeket pampognak (99%-os a többségük).
Ha véletlenül meghívnak egy szakembert beszélgetni, ne adj' Isten, hogy engednének neki akár csak egy mondatot is befejezni! És mindeközben Istennek képzelik magukat. :o(
Lehet, hogy anno volt néhány jó riporter, de én anno még nem éltem. A Vitrayról viszont nem nagyon tudom elképzelni, hogy valaha is jó sportriporter lett volna.
(Néhány sportágat versenybíróként eléggé átlátok, és gyakran kerülök életveszélybe - agyvérzésre predesztinálva -, amikor egy ilyen okostóni odajön és elmondja, hogy szerinte hogyan is van ez. Hiába magyarázom el neki a szabályokat, egyik fülén be, a másikon máris ki. Elég sok közvetítést veszek videóra, de utána mindig rányomok valami jó kis zenét a hangcsatira, nehogy megőszüljek, ha később újra megnézem.)
Üdv: IQka