En nem tartom jo dontesnek egyaltalan, hogy a konnyen korrigalhato es megszokhato szintakitikai beidegzodesek mindenaron elkerulese erdekeben barmit hajlandoak vagytok elkovetni, meg :
a, Basicben SZEMANTIKAILAG rosz beidegzodeseket letrehozni a hallgatoban (spagetti kod tanitasa szerintem alapveto hiba)
b, Nem profi kezdoknek elso nyelvkent C-vel elvenni a kedvet es onbizalmat.
Ha a cel az, hogy a konkurenciat csokkentsuk, minnel kevesebb emberrel kelljen megkuzdeni a munkakert, akkor ertem.
Igy nem.
Meg egyszer: Ket azonos szintaktikaju nyelv nincs. Ezert aztan barki, aki tobb nyelvben is programoz minden gond nelkul szokta
valtogatni a szintaktikakat, vagy ha neha el is veti, a fordito rogton kikopi, es egyszeruen konyen korrigalhato a hiba. A szemantikailag rosz beidegzodesek ellen mar sokkal nehezebb barmit is tenni. Nekem az ido nagy reszet a szemantika vegiggondolasa szokta jelenteni, nem a szintaktikai koddolas, az mar csak favagomunka ha tudom mit hogyan kell csinaljon a program. Semmi penzert nem cserelnem le a tudasbazisomat olyan modon, hogy soha ne vetsek egyetlen szintaktikai hibat sem, de csereben spagettiben keljen programoznom. A hallgatokat igy oktatni pedig SZVSZ szinte mar BUN. Ilyen elhibazott strategiat akkor sem tudnek kitalalni, ha szandekosan akarnam oket elrontani. Vagy a fent emlitett indokok miatt szandekosan akarjatok valoban a konkurenciat csokkenteni?????????????