Én tudom, hogy nem egyforma az egzisztenciális hátterünk. Ez nem jó dolog, de amúgy át tudom érezni más emberek helyzetét. Itt úgy érzem nem arról folyik a vita, hogy ki mit engedhet meg magának, részemről legalábbis biztos nem. Én sem engedhetek meg magamnak sok mindent, amit szeretnék, de robbanómotoros gépekben rá vagyok kényszerülve, hogy bármi áron, de áldozzak a profi gépekre. Én úgy érzem, sokan sértésnek veszik, hogy egyébként egzakt, mérhető tulajdonságok alapján teszünk különbséget gép és gép között. Pedig ez nem személyeskedés. Csak saját tapasztalat. Próbáltam én más gépeket is, piacos kínait, ugyanezt AL-KO-ban, Hecht-et, Oleo-t, Komatsu-Husqvarnát, egész az 550-es STIHL-ig. Több hold terület van, amit kaszálnom kell, ennek nem vagyok hajlandó piacossal nekimenni, akkor inkább nem eszek addig, míg meg nem lesz minimum a 343 kategóriájának a szintje, mert ha gyengébbel kell, hát abba már beledöglenék. Időm sem lenne úgy elég rá....
Azok az idők már elmúltak, hogy az út szélén kell a Trabanton hengerfej-pakolást cserélni. És mégegyszer mondom, pedagógusként nem lehetek, és nem is vagyok előítéletes. Én csak a saját szempontjaimat vázoltam fel. Ha valaki ezt magára veszi, sajnálom, nem akarok megbántani senkit sem, el lehet hinni, kutyára megdolgoztam a gépeimért, de azért, hogy ezzel később pont a saját dolgom könnyítsem meg!