exlex:
"Nem tudom, hogy a korban, ahol a sztori jatszodott, milyen volt a jogrendszer, de az talan egy kicsit tulzas, hogy a helyszinen ki akarjak vegezni azt, aki a Folyam ellen vet. Talan egy birosagi targyalast megerdemelt volna."
Szerintem nem tulzas.
Az is elkepzelheto, hogy a bunesetekkor is a folyam intezkedik. Lasd azt az esetet, amikor a fiu szetszerelt egy komm. egyseget az elejen. Jott a baratja, hogy ezt nem kellett volna, es a szerelok mar uton vannak, a folyam intezkedett. Amugy meg nem lehet sok bunozes, ha mindig mindenki nyomkovetheto, mit lat, mit gondol, stb...
Lehet, hogy a rablasokkal es gyilkossagokkal kapcsolatos konyveket se vittek fel a folyamra (bar ez azert tulzas lenne ;)
De gondolj bele, hogy ha megkapnad a hirt, hogy egy adott ember fel akarna robbantani a varosod, vagy az atomeromuvet, gatat a falu elott, akkor te is valoszinuleg fegyvert fognal, hogy megvedd a leted alapjat.
Szerintem az a resz teljesen jogos es ertheto volt.
Egyszeruen fuggtek a folyamtol, szinte olyan fontos szerepet toltott be naluk, mint a viz es a levego (legalabbis ezek a gondolatok vannak a fejukben), es akkor egy ember el akarja ezt pusztitani. Hat meg jo, hogy nem hagyjak.