Amikor én (szintén 20 éve) felvettem velük a kapcsolatot, gondoltam, hát biztos örülni fognak a sorstársnak blabla, háááát, az úr enyhén szólva visszafogott segítőkészséget mutatott, majdhogynem csak az volt a lényeg, hogy fizesd be a tagdíjat vagy mit, egy hatalmas nagyot csalódtam bennük. A felvilágosításuk se nagyon működött, mindent nekem kellett a netről, könyvekből meg más betegekkel konzultálva összebogarásznom (20 éve még netünk sem igen volt, ezzel a telefonos betárcsázós szarral küszködtem, órák alatt töltött be mindent).
A listájukat minden évben kinyomtattam (a garantált termékekről), de a receptek olyan..... kórházas receptek. Akkor (20 éve) még csak egyfajta GM lisztet forgalmaztak Mo-on, meg azokat a rémes Barbara kukoricalisztes tésztákat, az egész elfolyt a főzővízzel, borzalmas volt..... Meg volt még rizsliszt, csikorog a fogad alatt. Egyedül a piskóta jó belőle. A kórházban a diétás nővérnek annyi jó tanácsa volt mindössze, hogy főtt hús főtt krumplival, az nem gluténmentes.
Te talán még emlékszel a guarbotrányra (amikor Indiában vagy hol leégtek a guarültetvények, és káros anyagok kerültek a levegőbe), utána be is tiltották a guarmaglisztet, én majdnem sírtam, mert ez az összetevő volt az, ami a kenyeret élvezhetővé tudta varázsolni.. A GM cuccok ugyanis nem nyúlnak, ezt pont a sikér adta nekik. Egyszer vittünk egy kiló lisztet a helyi réteskészítőhöz, nagyon kedves hölgy volt, de végül visszaadta az egész masszát sűrű bocsánatkérések közepette, hogy ne haragudjunk, de ő ebből nem tudott réteslapot nyújtani (megettük az egészet pizzának). Régi szép idők. :)))
Azóta persze nagyon sokat fejlődött ez az ágazat, a Scharnek kimondottan finomak a pékárui, kár, hogy vidéken nem nagy a választék, meg úgy általában GM áruból nincs valami sokféle, emiatt is akarok valahol neten vásárolni.
Ha esetleg szakmailag ajánlhatok neked valamit/kit, akkor ő az:
https://blog.glutenmenteschef.hu/?fbclid=IwAR2PfAvCuPweqewYbmZ9q77x3V52t5G4jO735mTySLe2R8fGtqube6YCeqA
Kísérleteznek is, meg olyan felhasználóbarátok, állandóan közölnek új recepteket (amúgy biztos van gofri is köztük, meg a csop.tagok is folyamatosan tesznek fel, csak nem foglalkoztam vele különösebben).
Amúgy önmagában egyik GM liszt sem olyan tuti, ezért szoktak egy recepten belül is többfélét keverni.