Mekkorát használtok 2,6 3,5 vagy 4KW? És ezt milyen hosszú lakóban?
A lakó közepén fújtok be vagy egyik végén?
Itt a kempingben egy idős házaspárnak van vagy 3 éve - a legkisebb modell (mert itt 10A az áramkorlát /lakókocsi).
Ők felakasztották egy platformra a lakó hátsó falára és a lakó tetejéhez közel készítettek egy 150-es nyílást a hátsó falon és (nagyon helyesen) ott vezették be a hideg levegőt.
A lukat konkrétan én vágtam ki a lakó falába, dekopírfűrésszel. Nem kell félni az ilyentől, mert remek műanyag kupakokat lehet kapni, elzárni a nyílást ha pont nem klímáznak - vagyis pont úgy néz ki, mint ha gyári lenne a luk.
Na szóval, a cső átmegy a bódé hátsó falán, végig fut a plafonon és a vége az elősátorba fut.
A cső bódé-beli szakaszán van egy szabályozható nyílás - így egyszerre hűti a bódé belsejét és az elősátrat is.
Mondanom sem kell, hogy a bódé hűtéséhez csak töredék légáram kell... az elősátorhoz képest.
A készülék remekül működik - ez a harmadik szezonja - a cső végi, beltéri automata vezérlőpanel meg egyenesen szenzációs.
ZAJ: Bent teljesen hangtalan (annyira, hogy nem tudni hogy megy, vagy áll) - de kint is csak egy kis minimális, halk zümmögés hallatszik - ami teljesen elvészhang a természet alapzajában.
Csak ajánlani tudom az eszközt - annyira, hogy ha valamilyen javíthatatlan baja esik a mostanimnak, azonnal veszek én is egy ilyet.
.