becherovka83
2020.08.25
|
|
0 0
26989
|
Nektek mi vált be gyakorlatban a leginkább a sörfőzésre szánt víz lágyítására, illetve ph érték beállítására? Az áruházakban kapható desztillált víznek árult ioncserélt vizet szoktatok használni? A valódi lepárlással készített gyógyszertári desztvíznek elég borsos az ára. Nézegettem desztilláló készüléket is, de egynlőre nincs "kedvem" beruházni rá. Viszont ki szeretnám próbálni az eddigi lefőzött receptjeimet úgy is hogy nem csak pesti csapvízzel készítem el őket. Teszteltem mindent, ami van a közelben forrás, illetve kútvíz, de még a csapvíznél is keményebb, nagyobb a nitrát tartalma mindnek... Ami viszont érdekes, hogy a magasabb paraméterek ellenére a kútvíznek lágyabb volt az íze, mint a Duna vizének. |
|