Kétcsöveset még nem próbáltam. Viszont komfortilag szeretném megközelíteni egy lakóházi split által nyújtottakat.
Nekem van egy-csövesem is, meg 2 csövesem is - tudom miről beszélek.
- Az 1-csöves csak ott produkál hidegérzetet - amerre fúj.
- A 2 csöves az valóban leviszi a helység teljes levegőjének az általános hőmérsékletét.
Részemről az 1-csövest is kültérinek használtam - mégpedig úgy, hogy a klíma kint volt, a hideg levegőt meg egy 150-es, szigetelt flexibilis csővel vezettem be az elősátorba.
Na, ennek már volt értelme.
Most egy 2-csövest használok, de mivel kint van ez is, nem a csövek száma miatt, hanem mert komolyabb a teljesítménye. De ugyanúgy, a 150-es csövön vezetem be az elősátorba a hideg levegőt.
(azért nem a lakóba, mert napközben az elősátorban "élünk" - ott van az irodám is, ahonnan dolgozok. A lakóba csak aludni járunk, de ott estére már nincs az a förtelmes meleg.)
Ez a stílus kb. a Fisher-féle "kültéri-mobilokhoz" hasonlít - nagyon bevált módszer egyébként.
A befújt levegő hőmérséklete (a kinti függvényében) 12 és 16 fok között van - viszont igen nagy mennyiségben jön be a lakótérbe.
Termosztáttal szabályzom, vagyis benti 28 foknál kapcsol be a gép és 27,5 foknál kapcsol ki. Abszolút élhető a kánikulában.
.