Ahhoz, hogy esetleg haragosod van:
az alattam levö szomszéd már második éven jár úgy, hogy a felsö sorában bent harminc centire a földtöl elvágták két tökéjét is (tavaly 2 évesek voltak). Csak a felsö sorában és csak bent, hogy a háza mellöl ne látszódjon. Ez csak személyes dolog lehet, bár nem tudja, hogy ki lehet, mert az én ültetvényemben még véletlenül se tett kárt, és egyértelmüen ember csinálta, mert a vágás teljesen sima metszlapot adott, anélkül, hogy hiányozna a legkisebb darab is a törzséböl.
Ahhoz, hogy csak a nem látható részt lopták le (elsö nekifutásra).
Az egyik mellettem lévö szomszédomnál alumínium sodronyból volt az egyesfüggöny drótja (ne kérdezd, miért, gondolom, a parasztja (szó szerint, nem szitokszóként) csak ilyet tudott guberálni. Egyszer szelektív hulladékgyüjtök jártak arra, és úgy vitték el az összes sodronyát, hogy a pincéjéhez közeli oszlopközön minden sorban rajta hagyták. Képesek voltak az egyesfüggönyböl kihuzkodni... Mondjuk begyüjtöttek nála egy fém esövízgyüjtö kádat is (talán alumínimuból volt), az én lemezvas csillémet (szintén esövíztárolásra)nem tudták elvinni, pedig annak van (volt) súlya.