radio111 Creative Commons License 2020.08.17 0 0 26986

Tegnap este kóstoltam meg harmadik főzetemet, egy olasz-féle búzát. Teljesen elégedett vagyok vele, olyasmi, mint ha az egyik kedvenc búzám (Valentins) amerikás komlókkal lenne megcsinálva.

A mai próbálkozásom viszont már egy intuitív improvizáció, régóta izgat a mézsör kérdése, de igazán nekem tetsző receptet nem találtam. Így érzésből, a saját homályos elképzeléseim alapján jött össze, 8 liter vízben főztem ki 1kg vegyes termelői mézet, 1 órán keresztül. A főzés elején kapott 3 gram Chinook-ot, meg az utolsó 10 percre még egyszer ugyanennyit. Visszahűtés után fél csomag Mangrove Jack méz élesztőt kapott. Kínából rendelt refraktométerem sajnos úgy néz ki "elveszett" a vámon, így csak saccolni tudok majd, olyan 7% körülire várom a végét: