Zsivany001 Creative Commons License 2020.08.14 0 0 1732

Én óriási apple rajongó vagyok, használtam Carplay-t és kiábrándító volt. Visszaálltam a BMW saját navira még RTTI nélkül is. Head Up nem megy róla az is elég béna, de a legrosszabb, hogy cím bevitelnél nem tudom használni a navi gombra írást, helyette nyújtózkodni kell (mert a BMW display magasan van - VW passat-ban nem gond) újlenyomatos lesz a kijelző, stb. Ráadásul a Carplay Siri egy magyar utcanévnél, vagy magyar nevű kontaktnál használhatatlan, magyar nyelvű SMS-t képtelen felolvasni. A Vazze helyett erőlteti a saját térképét, ha csak rákattintasz egy címre az jön elő, copy-paste ha Vazze-t akarok. Még ha lenne magyarul értő Siri talán megpróbálnám, de így nem érdemes, csak bosszant... 

Szóval kiábrándító. A biztonság érdekében lebutított a funkcionalitása, ha egy iPhone-hoz vagy szokva állandóan falakba ütközöl. Igen, ne olvass SMS-t az autóban, de néha mégis kell, pl. piros lámpánál, de azt meg nem tudod, mert nem engedi. 

A friss térkép meg jön a csomagban, azzal sem vagy jobban lemaradva a Vazze-hoz képest, igaz havonta rá kell nézni hogy van-e új. Szóval köszi a válaszokat, kell az RTTI! :-)

Előzmény: Kard (1728)