Egy kis érdekesség.
Pár napja sütöttem körtés müzlicsókot. (Így neveztük el, összetétel: mazsolával párolt körtedarabok a kertből, 0,5 kg zabpehely, 5 tojás, 15 dkg sózott, pörkölt napraforgómag, ízlés szerint porcukor, vaníliás cukor, kis fahéj, 10 dkg vaj, valamennyi liszt, míg jó lesz az állaga, lazítónak szódabikarbóna.)
Tegnap este, míg eszegettem, a negyedik darabnál feltűnt, hogy élénk zöld foltok vannak benne, de túltettem magam rajta, megettem. Az íze jó volt, és nem lett semmi bajom. Ma a férjem is eszegette, mutatta, milyen zöld benne a napraforgómag, nézzem meg, nem penész-e. Belül volt, így nem tűnt valószínűnek, nagyítóval nézve penészgyep sem látszott. A férjem hol ette, hol nézte, latolgattuk, kidobjuk-e. Aztán gondoltam, a Google mindent tud, beírtam, hogy napraforgómag + zöldül. Ééés, tadamm!
https://foodandwine.hu/2014/03/07/zold-napraforgomag-mitol-lesz-zold-a-sutemenyunk/
Nekem ez új volt, akinek evidens, attól elnézést.