GeriSoft07 Creative Commons License 2020.08.06 0 6 66257

majdnem.

'14-ben műtötték, akkor is akartak utána kemot, nem egyezett bele, és 3 évig panaszmentes volt

'17-ben mikor kiderült a baj, akkor már azzal kezdte az orvos, hogy ebben az állapotban a műtét kizárt, sugár ekkora daganatra kizárt (de azt főleg nem engedte volna, miután az anyjának is szétégették a bőrét...), és talán a legerősebb kemo ér valamit. Ekkorra már 5 hascsapoláson túl volt, és a doki is, meg orvos barát is mondta, ezt nem lehet húzni. Elfogadta, miközben már ezzel párhuzamosan hallottam róla, és elkezdtem "ezen dolgozni", de egyrészt nem volt honnan venni és nem volt idő sem, mire felépítjük az adagolást. Közben a kemotól még rosszabbul lett, a másodiktól majdnem leállt a veséje, mert elbaszták, ugyanazt az adagot kapta -20kg fogyás után mint elsőre, holott ttkg/microgramm az adag, és ott leálltunk, ekkor mondták hogy akkor sorry, nem tudnak mit tenni, 1-2 hónapig még elhúzhatja.

Jobban lett, majd '18 elején lett ismét rosszul, ekkor kapta a katétert, ismét azt, hogy nem tudnak mit tenni, akkor már a kemot sem javasolták, mert nem bírta volna ki szerintük, és 1-2 hetet mondtak egy hospice beutalóval együtt. Mondván intézzem az otthonit, mert a várólista 3-4 hét

Na ez eltartott 2,5 hónapig, utána jobban lett, és azóta köszöni jól van, csak ott volt a daganat, ami semmilyen tünetet nem okozott, elmúltak az áttétek a hashártyáról, a májban kiderült csak ciszta van, és nincs hasvíz.

A legnagyobb probléma a hasi sérve volt, mondjuk az tényleg két jó nagy görög narancs méretű volt, de senki nem mert hozzányúlni, és kistarcsáról azzal küldték el, ez nem vitális kérdés, hanem kényelmi kérdés. Hogy nem tud enni, meg hány. Fa...a

És végül sikerült elérni hogy akkor kiveszik a daganatot, bár a doki előre nagyon tartott tőle, és befoltozzák a sérvet.

Amikor kiderült '14-ben, már FIGO III a besorolás volt, egy közeli nyirokcsomóban találtak rákos sejteket, ezért több nyirokcsomót kivettek. De a petefészket bent hagyták, ezért lett a mostani daganat. '17-'18-ban IV b besorolás volt.

namost '17 július közepe óta kezdte a cbd-t de mire felépült a teljes mennyiségű adagolás, az olyan szeptember közepe lett, kb ekkor állt el a hasvíz először. Ezután december végén váltottunk, más adagolás, és beviteli mód, lehet ez is okozhatta a hirtelen rosszabbodást januárra, nem tudom, a nagy kutató szerint egyébként mivel ekkor drasztikusan megnőtt a daganat, lehet hogy nem nőtt, hanem beindult az elhalási folyamat, és a sejtfalók indítottak be egy ilyen reakciót, gyulladás is okozhatja. mert utána '18 nyarára meg felére ment össze a daganat, és megjelentek benne meszes, elhalt területek, amire a radiológus annyit írt a leletre "inhomogén, benne inakítv területekkel (meszesedés? Terápia?)"

Nekem ez a rész volt az igazi válasz. Persze az akkori onkológus szerint "spontán immunrendszeri javulás, és végre elpusztítja a sejteket" haha, spontán elmegy a daganat? A mostani doki szerint meg "égi gondviselés" és szerencse

Szerintem nem. De azért mielőtt bárki fejest ugrik bele, készüljön fel, hogy mindennél többe kerül. Az összes átverős nem működő "csodaszernél" többe. És az egyesület révén sajnos nagyon sok olyan emberről tudok, aki már nincs velünk, pedig ezzel küzdött érte.

De az is mond valamit, volt egy kicsit idősebb hölgy, ő amikor a 2018-as Cannabicumon találkoztunk (egy két napos orvosi kannabisz konferencia volt több nemzetközi előadóval a magnet házban), akkor már 10 éve élt együtt ugyanazzal a döggel. ugyanaz a fajta méhtest rák volt, mert neki és páromnak kevert sarcoma és carcinoma is volt, aminek az összes orvosi részletezésében átlagosan 6 hónap a túlélési rátája, az 5 éves túlélési bőven 10% alatti. és a kiújulás kezeléssel 50-60%, anélkül 80% feletti. Na az a hölgy 11 évet húzott le a kiújulás után, szintén együtt élve a daganattal. végén úgy tudom keringési és légzési problémák vitték el szegényt.

Itt egy részletes magyar leírás, de mindössze 26 beteggel: http://real.mtak.hu/80071/1/650.2018.31039.pdf

spoiler: Eredmények: A betegek átlagéletkora 68,51 (49–90) év, átlagos BMI: 30,22 (20,90–37,22). Komplett reszekció utá- ni recidívát 6 esetben diagnosztizáltunk (ebből 4 beteg nem fogadta el a sugárkezelést), átlagosan 15,52 (6–36) hónap elteltével, távoli metasztázist 5 esetben, átlagosan 19,2 (8–32) hónap múlva. A teljes túlélés átlag 11,92 hónap (1–75). Hat beteg jelenleg is daganatmentes. (ha elolvassátok végig, kb ez a 6 beteg lehet akiket I. stádiumban elkaptak)

Párom az első műtéttől számolva a 79. hónapnál tart III. stádiumból műtve.

Ez pedig a honcology honlap: http://www.honcology.net/méhtest-daganatok

"

5.2.2. Malignus kevert Müller-cső eredetű tumor

Ritkák, posztmenopausában fordulnak elő. A myometriumot ínfiltráló, polypoid tumorok. Carcinomás és sarcomás elemek keveredése jellemző. A carcinoma komponens általában rosszul differenciált mirigyes struktúrájú, a sarcoma komponens lehet homológ, ilyenkor endometrialis stromára, fibrosarcomára, vagy leiomyosarcomára emlékeztet, de tartalmazhat heterológ komponenst ( porc-, zsír-, csont-, vagy harántcsíkolt izom szövetet) is. Nagyon agresszív, rossz prognózisú tumorok, bár a homológ forma kissé kedvezőbb kimenetelű. Ezek a tumorok nem csak az uterusban keletkeznek, az ovariumban és a medencén belül is kialakulhatnak.

5.2.3. Adenosarcoma

A kevert malignus Müller-cső eredetű tumorok variánsa, amelyben a mirigykomponens szövetileg nem mutatja a malignitás jeleit. Egyesek az endometrialis stroma sarcoma variánsának tekintik."

Kezelési megoldásoknál: "

5.9. Kemoterápia
Az adjuváns kemoterápia szerepe vitatott, A és B evidencia szintű közlemény sem ismeretes. Még I stádium esetén is kb. a betegek felében kiújul a daganat, előrehaladottabb stádiumok esetén kb 90%-ban várható a recidíva (DiSaia). Kiújulás 90-96%-ban a medencén kívül keletkezik, leginkább a has felső részében (69%), a tüdőben (60%), csontban (24%) és az agyban (4%). Hasi szóráskor a kiújulás 25%-ban található a májban, lépben és aorta melletti nyirokcsomókban. A méhtestsarcoma leginkább a tüdőbe ad áttétet, erre külön kell gondolni. A daganatkiújulás ellenőrzése, mint méhtestrákos betegekben (ld.2.2. pontot)."

Higgyétek el, semmi kitaláció és/vagy túlzás nincs abban, amiket írtam eddig is. És abban sem, lélekben hányszor éreztem azt, hogy ajándék minden nap, és hányszor éreztem azt, nincs tovább. Mi ezzel küzdünk itt fent. És ezzel az eredménnyel. 

Előzmény: _chillout_ (66256)