BWels Creative Commons License 2020.08.04 0 0 40868

Úgy látom egytengelyes én gondplkozol

Tapasztalatom ezekkel a kaszákkal csak a traktoros életemből van. 

Alternáló kasza nem szereti a vakondtúrást és a hangyabolyokat beragadnak a kések, viszont ha 2pengés ez mozog ellentétesen mindkettő ez már jobban elviseli a turásokat és bolyokat.

Ilyet használnak általában az alpesi hegyoldalakon.

A dobos kasza már jobban elviseli a tútásokat, bolyokat, valamint  a vastagabb gázokat hatásokat is jobban vágja. 

Viszont szerintem nehezebb a kezelhetősége főleg dombos hegyes terepen. Követ eggyik sem szereti.amennyiben rendszeresen kaszálni akarod akkor szerintem a nagyobb köveket összekell gyüjtened.

Az előttem szólók a 4t nél az olajpumpás motort ajánlják. 

Nem vagyok biztos ha meredek az oldal mindég felszívja e az olajat ill mindég olajban van e a szívócső. Megkéne nézni a kinézetét motor adatlapját talán fel van tüntetve hány fokos emelkedőig használható. 

A Jikov motorok 2t lehet használtan venni viszont van új is a csehek él, szlovákoknál, ezzel nem lenne problémád az olajozás miatt. 

Nem tudom mennyi a területe, de az biztos szétnéznék osztrák, svájci, német oldalakon használt alternáló kasza miatt amit az Alpokban használnak. Pl. ha jól emlékszem svájci ABI gép nagyon jók. 

Előzmény: arsenalfan007 (40864)