Most, hogy véget ért ez a tulajdonképpen a végére nagyon izgalmassá vált, igen küzdelmes, de a torna színvonalát illetően (legalábbis számomra) eléggé közepesre sikeredett "Júliusi" (és nem Nagoya) Basho számomra (és gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül) az a leg - izgalmasabb kérdés, hogy az ezt követő torna - hasonlóan a most véget-ért-hez - ismételten rendkívüli lesz, abban az értelemben, ahogy
a mostani sem Nagoya Basho volt, hanem julius - augusztusi és a Nagoyai -ak bánatára és a Tokyoi- ak örömére nem az eredeti helyen rendezték. Így még az is lehet, hogy ha a szeptemberi (Aki Basho) torna ugyancsak elmarad és valami, a mostanihoz hasonló "öszvér" megoldást találnak (így például október - novemberi, avagy november - decemberi Kyushu+ lesz rendezve. Úgy vélem, hogy egy - az előzőhöz hasonló - hosszabb kényszerszünet biztos jót fog tenni mindkét Yokzunának, de vélhetően Takakeisho számára is jól jön majd.
Miután totál outsider vagyok és leginkább a látvány, ami vonz, meg természetesen a küzdelem hangulata, félve írom le, hogy számomra a legnagyobb csalódást ezen a tornán (és már nem is első alkalommal) a bíráskodás színvonala, illetve maguk a bírók jelentették. Persze egyáltalán nem értek
hozzá, de valahogy úgy érzem, hogy a Bírák a tényleges szerepüknél nagyobb figyelemre vágynak, így esetleg ennek tudható be egy - egy (és sok kicsi sokra megy) a kelleténél méltán nagyobb vitát kiváltó ítéletük, amely éppen a mostani torna esetében magára a torna végeredményére, a Yusho sorsára is kihatással volt és ez nyilván nincs így jól.
Végezetül csak annyi, hogy számomra az okozott némi csalódást, hogy Ura most nem tudta megugrani
a Makushita / Juryo váltást, azaz a következő lehetőséget kell majd a mostaninál jobban kihasznália.
Úgy tűnik, hogy ebbe, ezen a szinten nem fér bele egy váratlan hibázás. Azért én csak reménykedek.