kit6263 Creative Commons License 2020.07.29 0 1 10380

Érdekes téma!
A kovászt a hűtőben tartva is szabályok szerint etetni kell. Elégé kényes!
Nem tudom ezt hogyan lehetne folyamatosan életben tartani?
Elvileg glicerinben lefagyasztható!
https://sorforum.blog.hu/2015/08/27/otthoni_elesztobank_egyszeruen_hazi_sorfozeshez
Cukros víz biztosan nem jó etetésre....szerintem elfajzik.
Lehet, hogy kell lefagyasztani cefrét és felmelegítve hozzáadni?
Nagyanyám a kovászt leszárította...felkente valahová...lekaparta...dehidratálta . Működött. A természet nagy úr.
A sörösök maláta extract-al csinálnak startert. Pár nap alatt így keverővel esetleg oxigén befújással felszaporítható az élesztő.
Az is izgalmas, hogy mennyi kell belőle ? Alul oltás nem valami jó. Leállhat az erjedés.
Túltolni meg pazarlás és büdös kénes szagú lesz a cefre.
Mindenesetre célszerű havária tervként pár tasak turbó élesztőt otthon tartani. Az még a pacal pörköltet is leerjeszti!




Előzmény: Törölt nick (10379)