kit6263
2020.07.29
|
|
0 1
10380
|
Érdekes téma! A kovászt a hűtőben tartva is szabályok szerint etetni kell. Elégé kényes! Nem tudom ezt hogyan lehetne folyamatosan életben tartani? Elvileg glicerinben lefagyasztható! https://sorforum.blog.hu/2015/08/27/otthoni_elesztobank_egyszeruen_hazi_sorfozeshez Cukros víz biztosan nem jó etetésre....szerintem elfajzik. Lehet, hogy kell lefagyasztani cefrét és felmelegítve hozzáadni? Nagyanyám a kovászt leszárította...felkente valahová...lekaparta...dehidratálta . Működött. A természet nagy úr. A sörösök maláta extract-al csinálnak startert. Pár nap alatt így keverővel esetleg oxigén befújással felszaporítható az élesztő. Az is izgalmas, hogy mennyi kell belőle ? Alul oltás nem valami jó. Leállhat az erjedés. Túltolni meg pazarlás és büdös kénes szagú lesz a cefre. Mindenesetre célszerű havária tervként pár tasak turbó élesztőt otthon tartani. Az még a pacal pörköltet is leerjeszti!
|
Előzmény: Törölt nick (10379)
|
|