Törölt nick Creative Commons License 2020.07.29 -2 1 10379

  Köszi! Tuti a pálinkásról jár át valaki, fórumot rombolni, ott ez megszokott, de itt még sosem volt "divat". Sörös fórumba betettem a fejleményeket, még ugye kísérlet alatt a dolog, de mivel nagyobb hőfokon is finom illatosat erjeszt ez a kveik -élesztő, szeretném megtartani, mert pestről rendelve most fél árban van szinte, de 1250 ft a zacskója+posta. 

  Ha megbízhatóan fel lehet szaporítani-eltárolni, akkor viszont megér ennyit is. Régen apáról-fiúra szállt a kveik, mint egy kenyérnél a kovász, mondjuk. Gondolom nem kényes, kísérlezgetek az eltarthatósággal. 36-37C-on olyan szépen erjesztett, mint más élesztő mondjuk 25 c-on. 

  Van benne egy nagyon nagy sárgabarack illat, amit erjesztés közben nyom, magából, ha ez átmenne, párlatba is, nem volna rossz. Barackos-whisky. Jól hangzana. Ezt még nem tudom, más sem nagyon. 

Előzmény: lacci40 (10378)