virágszív Creative Commons License 2020.07.28 0 0 66173

Üdv. Mindenkinek!

Szeretnék csatlakozni hozzátok ( mármint nem szeretnék, de ... szóval remélem értitek), ha befogadtok. Egy pár szóban írnék magamról.

Előrebocsájtom, hogy a sors iróniája talán, de hónapok óta olvasom ezt a fórumot édesanyám miatt. Az elejétől kezdtem, most 2007-nél tartok, messze a mai naptól, így a mostani fórumozókról igazán nem tudok semmit. Ígérem igyekszem majd. Eredetileg tapasztalatokért kezdtem olvasni, mert ezt a betegséget úgy gondoltam az ismeri igazán aki érintett, de aztán annyira megérintettek az emberek akik nap mint nap írtak, küzdöttek, magukért vagy a hozzátartozójukért, hogy itt ragadtam, megismerni, drukkolni, örülni, sírni. 

Most azért írok, mert a mai napon megjött az évenként elvégzett nőgyógyászati cytológiai leletem, amire azt hittem nem gáz, de aztán mégis úgy néz ki, hogy az. 

A leletemre azt írták "Atypusos laphámsejtek. Nem zárható ki H SIL (ASC-H)"

Felhívtam a nőgyógyászatot, azonnal fogadtak, új mintavétel, meg HPV teszt történt. Azt gondoltam ez egy kontroll és akár kiderülhet az is, hogy tévedtek. Ezért meg is kérdeztem a dokit, hogy mennyire gyakran fordul elő, hogy egy ilyen kontroll után kiderül, hogy nincs is ott semmi. Azt gondoltam elmondja, hogy igen, majd meglátjuk az újabb eredményt, addig nyugi. De sajnos azt mondta, hogy ez ott van már, csak nem mindegy, hogy milyen mértékben, és hogy a HPV teszt is segít tisztábban látni. Műtétet javasolt mindenképp, ha már meg van a HPV teszt. Ettől igazán nem is félek, meg én tudom, hogy meg fogok gyógyulni, de azért magamban egy kicsit sokkolt a dolog. 

Tényleg próbálok visszaolvasni majd, de ha valakinek van tapasztalata ezzel, akkor azt megköszönném, ha írna róla pár szót. Ráadásul, ha már ott vannak ezek a laphámizék, akkor nem tudom a HPV eredmény mit befolyásol. 42 éves vagyok. 

Köszönöm, a figyelmeteket és mindenkinek jobbulást kívánok.