Üdv Mindenkinek!
Nem oly rég vettem meg 3.5 évesen 68.000km-el a 1.6 dci, 160LE , 6seb EDC, Bose, G. Scenic-em. Próbaút alkalmával - mivel nem mentem gyorsan nem tűnt fel a dolog, illetve zenehallgatásnál sem. 100-110km/h felett elkezd megjelenni a szélzaj az első ablakok felől. Teszteltem, nem a tükör okozza.
Pályán 130-150-nél kifejezetten hangos - azaz engem nagyon zavar és hosszú úton már fárasztó a szálzaj jelenléte. Zenével meg nem tudom "elnyomni" a zajt mikor hátul ül a 1.5 éves kisfiam. A motor és a futómű zaj teljesen vállalható. Több tesztet is olvastam, ahol írnak róla....így gondolom ez konstrukciós hiba.
Nem olvastam végig a sok értékes bejegyzést a fórumon - de erről nem találtam panaszt, megoldást. Persze vannak hibái a kocsinak (de melyiknek nincs) viszont alapjában véve meg vagyok elégedve vele. Most jártuk meg vele Szeged-Balaton-t a "pocok" úton. 3 óra kényelem volt, a gyerkőc is végig aludt hátul.Fogyasztás 6,2-re jött ki sok előzgetéssel.
Mivel még garanciás már bejelentettem a renaulthoz....megnézik, hogy mit tudnak vele tenni. Lehet cserélnek gumikédereket az ajtón, de jelenleg nem hiszem, hogy ez segíteni fog mivel szerintem konstrukciós probléma.
Szóval kérdésem, hogy ebben van -e valakinek utólagos megoldása, hogy miként lehet a szélzajt lecsökkenteni a GS IV-en? Ha esetleg a szervizben lesz megoldás akkor természetesen megosztom itt a fórumon.
Előre is köszönöm.
Üdv.