Hokutoriki
2020.07.28
|
|
0 0
5653
|
Én már Asanoyama újrajásztatott meccsén is csodálkoztam, talán a lábfeje ért valahogy le miközben ott végighúzta? Nem tudom, de Enho győzelmének elvétele tényleg rablás. Ugyan úgy, mint annó Ura szaltós győzelmének elvétele (ugyan így halott testre fogva), ha jól emlékszem szinte napra pontosan 3 évvel ezelőtt. Ez valamiféle évdorduló akart lenni?
Shodai valahogy megváltozott az elmúlt bő fél évben. Legutóbb volt egy nem túl kiemelkedő tornája, de azon kívül Ozeki szintet hoz. Talán fejben érett meg mostanra, ha így halad, tényleg eljuthat magasabb rangig. De Terunofuji is nagy meglepetés számomra. Fura mód pont a felemás teljesítményt nyújtó Takayasu ellen szedte össze egyetlen vereségék a kegyvesztett ex-ozekik viadalában. Hakuho ellen valószínűleg egyetlen jó taktika van: bízni benne hogy elfárad a végére a teste. Semmi más. Mert mentálisan úgyis lehetetlenség főlé kerekedni. Viszont ha valami csoda folytán, mikor a torna második felében szembenéz majd az elittel, azért ott fog "folyni a vér" rendesen. Hakuhó erős, de már 35 éves. Nem igazán emlékszem, mikor volt utoljára ilyen idős egy aktív Jokozuna. Talán egészen Chiyonofuji-ig kell hozzá visszamennünk, aki egy kifejezetten későn érő típus volt. Hakuho viszont nagyon korán érő. Ha valóban képes egy ekkora időszakon át végig erre a teljesítményre, és ennyi idősen is kibírni 15 napot az erős riválisok ellen, akkor maximálisan meg is érdemli. Viszont Terunofuji-nak nem igen lesz sok magasan rangsorolt ellenfele onnan lentről. Megtörténhet akár a Tokushoryu féle forgatókönyv. Oké, persze nem sok esély van rá, de ha mégis megnyerné valahogy Terunofuji ezt a tornát, akkor az egy legendás visszatérés lenne. |
|