Sűrű, krémes/pudingos/tejszínes alapú előhűtött alapanyagból azzal a kis háztartási géppel is jó fagylaltot lehet csinálni.
Főzött fagylaltot, madártejből (tojás, tej, liszt, vanilia), hígabb pudingokból lehet készíteni. A pudingokba forrón vajat kell keverni.
Természetesen mindennél fontos az előhűtött anyag. Mélyhűtőben, de nem kell megvárni, hogy beton legyen.
Mélyhűtött málnából is készítettem már fagylaltot simán tejjel. A málnát botmixelővel kicsit szétverettem kevés tejjel + cukor s azután tettem az akkus fagylaltgépbe.
Kedvencem a feketeribizli fagylalt. A fekete ribizli besűríti a tejet ha elég gyümölcsöt teszünk bele.
Receptem nincs, mert ízlés, hangulat szerint pancsolok.
Tejfölös, joghurtos gyümölcsökből is készíthető fagylalt.