Annyi, hogy ez most nem sör. Lepárlásra lesz, most majd kiderül, átmegy -e a barack illat-aroma, avagy sem. (senki nem tudja, én sem tudom) Nincs benne maláta.
Nem maltózt bont a jó öreg kveik sörélesztő, hanem kb. glükózt. De a barack illat megvolt! Bírja, így is. A bontás hőstabil alfa-amilázzal, (105 C-ig bírná) és utána 50-56C-on glüko amilázzal megy. Hűtés a kritikus, azért jó a nagyobb erjesztési hőfok. Kihasználom az előnyét. Nagy előny. És tényleg sárgabarackos. Az meg különösen jó. Cefre felfőzve 87 C-ra, majd tartva legalább 2 óráig, lassú hűlés, szóval steril a cucc.
Lehet nem is kéne vele szórakozni, ha a hűtőben eláll 1 hónapig, abból startert, aztán kész. Többi meg menne az előző cefréről, a hűtőben tárolt liter starter meg a vésztartalék lenne. Túlbiztosításképpen meg van még egy csomag gyárim, csomagolt. Csak, ha apáról-fiúra ezt anno megcsinálták, arra gondoltam, hogy nem is lennék ember, ha nekem nem sikerülne,,,,valami kör alakú fakarikát raktak a cefrébe, azt kiszárították, arról ment a következő, ami rászaradt a cefréből a fára. (de lehet, valami különleges, üreges fa, ugye nem Norvégiában vagyunk,,,szóval ezt nem tudhatom.)