Pár hónapja volt levéve, akkor kitakarítottam rendesen, igaz az oldalsó fekete műanyag burkolatot nem bántottam, de egyébként alig volt koszos szerencsére.
Tegnap vettem észre , hogy a karter gumicső is elég rossz állapotban van, a pcv szelepet is szinte ki tudtam húzni belőle, még csak erőlködni sem kellett..csoda, hogy nem hagytam el, szal kicseréltem a gumi csövet, + magát a pcv szelepet is, hisz mondhatni filléres tételek ezek. Azóta viszont - mondhatni - normális lett az alapjárat, illetve hidegindítás is tökéletes, nem fullad vissza, pedig korábban hidegindító injektor 1-es hibám volt ( nem tudom, hogy a motorban az hol van pontosan, ezért nem foglalkoztam vele ) töröltem, még nem jött vissza. Élőadatok szerint 850-930 most azt alapjárat. Korábban volt már vezérmű tengely jeladó hiba is, de azt sem dobta vissza még. ( ki szedtem, megtakarítottam picit ) .. ha visszadobná, akkor az is csere, az sem olyan nagy tétel.
Picit off.: De elkezdtem kicserélgetni az óracsoportban az izzókat, mert kiégett látszólag 2db.
Gondolom még a gyári lehetett benne, vagy ki tudja. Egy kis gumi/szilikon zöld "köpeny" volt az izzón, ettől lett zöld.
Viszont.. a sebességmérő alatti kis kijelző mögötti izzó is érdekes. Ez is ki van égve. viszont nem találtam még csak kb hasonlót sem. Tudja valaki, hogy ez pontosan milyen fajta izzó? A foglalat eléggé be van sárgulva, illetve feltűnt, hogy a kijelző mögötti fehér műanyag "védőborítás" széle meg is van olvadva. ( Ehez szét kellett szednem az egész óracsoportot ) Na most az izzó látszólag nem teljesen van így benne. Alap esetben van rajta egy egyenes vonal, ami a helyes pozícióban pont vízszintesen áll. Ez most egy picit ferdébb, mivel a megolvadt rész miatt nem lehet teljesen vízszintesbe állítani. Okozhatja ez, hogy nem érintkezik rendesen, és emiatt nem világít? Olyan kis apró izzó, hogy nem látom a szálat benne. Kb 1 hete még az összes izzó égett.. Gondoltam közben olvadt meg, és elmozdította a foglalatban lévő izzót.
Voltam pár autósboltban, ahol elkérték a műszakit, ami alapján kerestek ilyen izzót, de csak más félét találtak.. Nem tudom, hogy az bele menne-e.. ( A megolvadt rész miatt kételkedem. ) az Ottani dolgozó szerint ez még a gyári benne, mert kivettem.
Végső soron ha nem is fog világítani ott, az sem zavar, mert az csak a km-t írja, illetve a trip-et.
+1: Visszakeresve csak azt találtam meg, hogy az elakadásjelzőben eredetileg narancssárga izzó való, viszont azt nem találtam meg, hogy milyen fajta?
Tervben van, hogy lecserélném az összeset ledes izzóra.. Ezekből van ajánlott? Rengeteg "kínai" vackot találni, így inkább - még ha drágább is - olyat vennék, ami lehetőleg bírja is, és nem vacak.