wector81
2020.07.21
|
|
0 0
16708
|
Mániájuk ez a kalibrálás... Én is ezerszer szedtem már le az alapjárati léptetőmotort kitakarítani, mert ahogy kezd eldzsuvásodni, szépen megbolondul, skálázik az alapjárat 800 és 2500 között, legrosszabb esetben már lefelé is elmegy, képes akár le is fulladni... Sokszor menet közben jön rá, lelépek a gázról, mégis haladok tovább 60-70-el... Ezért én minden olajcsere alkalmával leveszem a szívócsövet is, szívótorkot (folytószelep ház) kitakarítom, mert képződik benne finom fekete lerakódás. Soha az életben nem kalibráltattam, mégis tökéletesen működik, pedig az alapjárati motorból néha olyan fekete lé jön ki mosásnál, hogy rossz nézni... Stabil 850-es alapjáratom van, tökéletes gázreakcióval (már ami ettől a motortól illetve vezérléstől kitelik), torpanás-rángatás mentesen. A léptetőmotor takarítás után az első indításnál nyilván nem ott áll, ahol kéne neki, pörög a motor 3-4ezret, aztán eltelik pár másodperc és szépen elkezdi visszaejteni, majd beáll 900-950-re, melegen 850-re. Kb ennyi a bekalibrálás - magyarán megteszi ő saját magának. Enyém 1.4 16V |
Előzmény: almaata66 (16706)
|
|