Sütemény kísérlet:
Botmixerrel pürésítettem kb. 10-15 (nem számoltam, nem mértem) apró körtét, előtte félbe vágva kivájtam belőlük a magházat. Megolvasztottam kb. 7 dkg vajat (másfél vaj lett elosztva kétféle tésztába, szemre). Belekevertem nem tudom, mennyi kristálycukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot, aztán 4 kicsi tojást, majd a körtepépet. Végül 1 púpos teáskanál szódabikarbónával együtt annyi lisztet, míg megfelelőnek találtam a tészta állagát - aránylag hígat akartam keverni, hogy készen ne legyen száraz.
Kivajazott jénai tálba öntöttem a massza felét, rászórtam 3/4 (vagy talán 2/3) Carte D'Or-os doboznyi málnát, arra a massza másik felét, és betettem 1/4 órára a mikróba.
Finom lett. A recept alapján lehet, hogy nehéz reprodukálni (valószínűleg nekem sem sikerül még egyszer pont így), de nyilván minden kevert tésztával meg lehet csinálni, ha híg adalékot -kefirt, reszelt almát, cukkinit stb. - körtepürével helyettesítjük, és sütünk bele málnát. És persze sütőben sütve is nyilván jó, de egyedül vagyok itthon, nem kell egy egész tepsinyi. Most nincs meleg, lehet sütni, de kánikulában már nem szívesen melegítem a sütővel a konyhát, akkor eleve ez a mikrós megoldás jön szóba.